Maková roláda
Maková roláda

Maková roláda bez múky

Razija Kudlicska Trnačević
cukrárka, 19. júna 2022
Maková roláda bez múky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Upečte si jednoduchú bezlepkovú roládu plnú maku a ovocia.

8
porcií
30 minút
príprava
7 minút
na 180 °C

Suroviny

7 ks
8 ks
120 g
120 g mletý
Plnka:
100 g
150 g mletý
100 g
150 g mrazené
30 g
z 1/2 citróna
Poleva:
200 g
100 ml
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Na plech rozložíme papier na pečenie a rúru vyhrejeme na 180 °C. V mise vyšľaháme dopenista žĺtky s cukrom. Pridáme mletý mak a dôkladne premiešame.

  2. 2

    V druhej nádobe vyšľaháme bielky na pevný sneh a pomaly ho zapracujeme do makovej hmoty. Cesto vylejeme na plech, uhladíme a pečieme vo vyhriatej rúre asi 7 minút. Z teplej rolády stiahneme papier na pečenie, na ktorom sa piekla. Na teplú roládu položíme nový papier na pečenie a opatrne ju zrolujeme.

  3. 3

    Lesné ovocie zasypeme trochou cukru, pokvapkáme citrónovou šťavou a na miernom ohni chvíľu povaríme.

  4. 4

    Mäkké maslo poriadne vyšľaháme so zvyšným cukrom, pridáme mletý mak, premiešame.

  5. 5

    Roládu rozrolujeme, natrieme krémom a rovnomerne naň rozložíme lesné ovocie. Dôkladne zarolujeme a na 15 minút odložíme do chladničky.

  6. 6

    Na polevu vložíme do misky nasekanú bielu čokoládu a zalejeme horúcou smotanou, pozor, nesmie vrieť. Necháme 5 minút postáť, potom čokoládu so smotanou dohladka vymiešame a nalejeme na roládu. Ozdobíme čerstvým ovocím a jedlými kvetmi podľa fantázie.

  7. 7

    Túto skvelú roládu pre vás upiekla cukrárka Razija Kudlicska Trnačević. Prečítajte si jej príbeh o tom, ako sa zamilovala do pečenia.

    Maková roláda bez múky - obrázok 7

Diskusia k receptu

herculles
Plnka je čistý LUXUS. Niekedy vyskúšam, ale plnku skúsim aplikovať aj do klasickej štrúdle z lístkového cesta. ♥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia