Majonéza

Majonéza z červenej šošovice

Autor receptu: patincatsomekitchen

Majonéza z červenej šošovice už dávno nie je novinkou a žiadnym tajomstvom, ale aj ja ju skúšam tento rok po prvýkrát. Potrebujete len 2 základné suroviny a je veľmi rýchlo hotová. Použila som olivový olej, ktorého chuť v majonéze je celkom výrazná. Môžete použiť aj chuťovo menej výrazný olej, napr. slnečnicový, ale treba dbať na jeho kvalitu. Ako taká majonéza vôbec chutí? Nuž, ako červená šošovica + olivový olej :)  https://www.patincatsomekitchen.com/majoneza-z-cervenej-sosovice

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Červenú šošovicu dobre niekoľkokrát prepláchnite a dajte variť. Uvarte ju domäkka a zlejte tak, aby v nej ostalo čo najmenej vody.
  2. Do vysokej nádoby dajte uvarenú šošovicu a po troškách pridávajte olivový olej. Mixujte ponorným mixérom. Oleja je možné pridať trošku viac, pre redšiu konzistenciu asi 30 ml.
  3. Osoľte, okoreňte, pridajte jablčný ocot a ešte znova pomixujte. ​