Maiale al latte (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Maiale al late je bravčové pliecko, dusené v mlieku. Takto pripravené mäsko je mäkkučké, jemnej chuti, s vynikajúcou šťavičkou ako smotana, zlatožltej farby, ktorú jej dalo mäsko, predtým opečené na masle. Okrem toho chuť tejto šťavičky ešte vylepšujú hríby, ktoré sa v mlieku dusili spolu s mäsíčkom. Toto jedlo patrí medzi pochúťky talianskej kuchyne.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 80 °C

Suroviny

Postup

  1. Dubáky som namočila na 30 minút do vlažnej vody.
  2. Bravčové pliecko som osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
  3. V pekáči som rozpustila maslo a mäsko som na masle opiekla z každej strany.
  4. Mäsko som zaliala mliekom, aby bolo takmer do 3/4 ponorené, pridala som namočené dubáky, priviedla som celé do varu, potom prikryté som to dala na zohriatu platňu na sporáku, plameň som stiahla na minimum a dusila som do zmäknutia - asi 1 hodinu.
  5. Udusené mäkké mäsko som vybrala, pokrájala na plátky a servírovalasom ho na šťavičke aj s dubákmi spolu s dusenou ryžou, dekorované cherry paradajkami.