Magická torta fotorecept

katerin - fotkakaterin, 20. apríla 2015
Magická torta (fotorecept)
Foto: katerin

Vynikajúci dezert,ktorý ma všetko pre milovníkov čokolády,karamelu a pudingu! Tento recept som už dávno našla na nete,ale nebola príležitosť ho upiecť.Robila som ho na manželove narodeniny,ktoré sme oslávili v nedeľu.Názov receptu som len preložila-magická je v tom,že sa tie dve vrstvy prehodia behom pečenia.

60 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
100 g
100 g
100 g
100 g
8 g
Puding:
370 g
370 g
6 ks
1 ks
Karamel:
100 g
10 - 12 kvapiek
 na vymazanie formy

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme kondenzované mlieko spolu s plnotučným mliekom,otvoríme vanilkový struk,vyškrabeme semiačka a pridáme spolu so strukom do mlieka. Privedieme do bodu varu,odstavíme,zakryjeme pokličkou a necháme luhovať do použitia.

    Magická torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cukor rovnomerne rozsypeme na teflónovú panvicu a na slabom ohni a bez miešania necháme rozpustiť na svetlý karamel. Zatiaľ si vymažeme formu maslom. Do svetlého karamelu pridáme citrónovú šťavu,po spojení nalejeme karamel do spodku formy a odložíme.

    Magická torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Čokoládu a maslo rozpustíme v mikrovlnke alebo nad parou,premiešame,aby sa dobre spojili. Vajcia s cukrom hnetieme na najvyšší výkon až strojnásobia svoj objem.Znížime na najnižší výkon a pomali vlievame rozpustenú čokoládu s maslom.

    Magická torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po spojení už ručne pomali pridávame preosiatu múku s práškom do pečiva,dobre premiešame a vylejeme do pripravenej formy s karamelom.-odložíme.

    Magická torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Puding-do širšiej misky dáme vajcia a ponorným mixérom,ktorý dáme do stredu misky a bez zdvíhania (aby sa nám neurobila veľká pena),dobre vyšľaháme,pridáme precedené mlieko a pokračujeme v šľahaní-bez zdvíhania pár minút. Nalejeme na piškótové cesto-liatím na špachtľu,aby sme neurobili dieru do cesta. Formu s cestom a pudingom dáme do vodnej lázne s horúcou vodou,(starý hrniec,alebo nádoba,ktorá môže ísť do rúry) a vložíme prikryté alobalom do rozhriatej rúry na 180st.C cca na 60-75minút .(mne stačila presne 1h)

    Magická torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po dopečení vytiahneme z vodnej lázne a na mriežke necháme do úplného vychladnutia. Prevrátime z formy a môžeme dozdobiť napríklad šľahačkou. Ja som mala pripravené na zdobenie šlahačku a jahodový quark-krém,ale nikdo nechcel nič,tak zostala torta trochu smutná a škaredá,ale chuťovo vynikajúca! Najlepšia forma je tá podobná bábovkovej,je širšia a nižšia s plochým dnom. Dobrú chuť!

    Magická torta (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Veľmi dobre vyzerá, milujem karamel...takže iste by chutila... v recepte je veta, že pridáme precedené mlieko... prečo ho treba precediť?
@Katerin , kolac je fantasticky, mas ho krasny za vsetky hviezdicky :)
Recept co som vlozila je jednoduchsi asi...vsetkym dobru chut :)) .. je jedno podla ktoreho rcpt. si urobite, stoji za to :)

@kukulienka71 , nevsedny je...ale aj chutny , ze ano?
Ďakujem všetkým za milé komentáre a hviezdičky!@nalpa ,ani som nevedela,že tu už je :/ ,ale ma teší,že ti nevadí,že som ho pridala.:) Ten tvoj je tiež super!Určite ho budem robiť častejšie,nabudúce vymením farby-korpus vanilkový a flan čokoládový-uvidíme aké to bude :)))
@tatranocka ,Je to ťažké niečo pridať,keď každý máme tie svoje názvy :(


@ katerin , mna to potesilo ze si pridala, kolac je fantasticky, len nech sa recept siri po nasej zemi krasnej slovenskej....
Ti prezradim ze @ tatranocka je mila pani varechacka a dobre ze vytiahla aj tamten recept,sama by som to neurobila ... len nech budu na ociach,,,snad si ludkovia urobia a si pochutia ako my :) Odradza ze vyzera nevsedne a zlozite a dako nelogicky na nase slovenske zvyky v priprave mucnikov... a pritom to je rychlovka raz dva a kolac je na svete hned aj s uzasnym kremom hore,,,
Pekny den vsetkym :)
Pre mna aj cokolada, aj karamel, aj puding, takze maskrta....:-). A ze tu taky recept uz je, tak mne to vobec nevadi, ved aj receptov na halusky, buchty, langose... su tu stovky ;-).

Pridaj komentár k receptu: