Foto: katerin
Vynikajúci dezert,ktorý ma všetko pre milovníkov čokolády,karamelu a pudingu! Tento recept som už dávno našla na nete,ale nebola príležitosť ho upiecť.Robila som ho na manželove Zobraziť celý popisVynikajúci dezert,ktorý ma všetko pre milovníkov čokolády,karamelu a pudingu! Tento recept som už dávno našla na nete,ale nebola príležitosť ho upiecť.Robila som ho na manželove narodeniny,ktoré sme oslávili v nedeľu.Názov receptu som len preložila-magická je v tom,že sa tie dve vrstvy prehodia behom pečenia.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
8 g |
|
Puding: | |
370 g |
|
370 g |
|
6 ks |
|
1 ks |
|
Karamel: | |
100 g |
|
10 - 12 kvapiek |
|
na vymazanie formy |
|
Postup
-
1
Do hrnca dáme kondenzované mlieko spolu s plnotučným mliekom,otvoríme vanilkový struk,vyškrabeme semiačka a pridáme spolu so strukom do mlieka. Privedieme do bodu varu,odstavíme,zakryjeme pokličkou a necháme luhovať do použitia.
-
2
Cukor rovnomerne rozsypeme na teflónovú panvicu a na slabom ohni a bez miešania necháme rozpustiť na svetlý karamel. Zatiaľ si vymažeme formu maslom. Do svetlého karamelu pridáme citrónovú šťavu,po spojení nalejeme karamel do spodku formy a odložíme.
-
3
Čokoládu a maslo rozpustíme v mikrovlnke alebo nad parou,premiešame,aby sa dobre spojili. Vajcia s cukrom hnetieme na najvyšší výkon až strojnásobia svoj objem.Znížime na najnižší výkon a pomali vlievame rozpustenú čokoládu s maslom.
-
4
Po spojení už ručne pomali pridávame preosiatu múku s práškom do pečiva,dobre premiešame a vylejeme do pripravenej formy s karamelom.-odložíme.
-
5
Puding-do širšiej misky dáme vajcia a ponorným mixérom,ktorý dáme do stredu misky a bez zdvíhania (aby sa nám neurobila veľká pena),dobre vyšľaháme,pridáme precedené mlieko a pokračujeme v šľahaní-bez zdvíhania pár minút. Nalejeme na piškótové cesto-liatím na špachtľu,aby sme neurobili dieru do cesta. Formu s cestom a pudingom dáme do vodnej lázne s horúcou vodou,(starý hrniec,alebo nádoba,ktorá môže ísť do rúry) a vložíme prikryté alobalom do rozhriatej rúry na 180st.C cca na 60-75minút .(mne stačila presne 1h)
-
6
Po dopečení vytiahneme z vodnej lázne a na mriežke necháme do úplného vychladnutia. Prevrátime z formy a môžeme dozdobiť napríklad šľahačkou. Ja som mala pripravené na zdobenie šlahačku a jahodový quark-krém,ale nikdo nechcel nič,tak zostala torta trochu smutná a škaredá,ale chuťovo vynikajúca! Najlepšia forma je tá podobná bábovkovej,je širšia a nižšia s plochým dnom. Dobrú chuť!
@izabella929 ,vďaka za pochvalu ,-)
Sikovna si a kreativita ti rozhodne nechyba. * * * * *
Recept co som vlozila je jednoduchsi asi...vsetkym dobru chut :)) .. je jedno podla ktoreho rcpt. si urobite, stoji za to :)
@kukulienka71 , nevsedny je...ale aj chutny , ze ano?
@tatranocka ,Je to ťažké niečo pridať,keď každý máme tie svoje názvy :(
Ti prezradim ze @ tatranocka je mila pani varechacka a dobre ze vytiahla aj tamten recept,sama by som to neurobila ... len nech budu na ociach,,,snad si ludkovia urobia a si pochutia ako my :) Odradza ze vyzera nevsedne a zlozite a dako nelogicky na nase slovenske zvyky v priprave mucnikov... a pritom to je rychlovka raz dva a kolac je na svete hned aj s uzasnym kremom hore,,,
Pekny den vsetkym :)