Magická torta (fotorecept)

Autor receptu: katerin

Vynikajúci dezert,ktorý ma všetko pre milovníkov čokolády,karamelu a pudingu! Tento recept som už dávno našla na nete,ale nebola príležitosť ho upiecť.Robila som ho na manželove narodeniny,ktoré sme oslávili v nedeľu.Názov receptu som len preložila-magická je v tom,že sa tie dve vrstvy prehodia behom pečenia.

60 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do hrnca dáme kondenzované mlieko spolu s plnotučným mliekom,otvoríme vanilkový struk,vyškrabeme semiačka a pridáme spolu so strukom do mlieka. Privedieme do bodu varu,odstavíme,zakryjeme pokličkou a necháme luhovať do použitia.
  2. Cukor rovnomerne rozsypeme na teflónovú panvicu a na slabom ohni a bez miešania necháme rozpustiť na svetlý karamel. Zatiaľ si vymažeme formu maslom. Do svetlého karamelu pridáme citrónovú šťavu,po spojení nalejeme karamel do spodku formy a odložíme.
  3. Čokoládu a maslo rozpustíme v mikrovlnke alebo nad parou,premiešame,aby sa dobre spojili. Vajcia s cukrom hnetieme na najvyšší výkon až strojnásobia svoj objem.Znížime na najnižší výkon a pomali vlievame rozpustenú čokoládu s maslom.
  4. Po spojení už ručne pomali pridávame preosiatu múku s práškom do pečiva,dobre premiešame a vylejeme do pripravenej formy s karamelom.-odložíme.
  5. Puding-do širšiej misky dáme vajcia a ponorným mixérom,ktorý dáme do stredu misky a bez zdvíhania (aby sa nám neurobila veľká pena),dobre vyšľaháme,pridáme precedené mlieko a pokračujeme v šľahaní-bez zdvíhania pár minút. Nalejeme na piškótové cesto-liatím na špachtľu,aby sme neurobili dieru do cesta. Formu s cestom a pudingom dáme do vodnej lázne s horúcou vodou,(starý hrniec,alebo nádoba,ktorá môže ísť do rúry) a vložíme prikryté alobalom do rozhriatej rúry na 180st.C cca na 60-75minút .(mne stačila presne 1h)
  6. Po dopečení vytiahneme z vodnej lázne a na mriežke necháme do úplného vychladnutia. Prevrátime z formy a môžeme dozdobiť napríklad šľahačkou. Ja som mala pripravené na zdobenie šlahačku a jahodový quark-krém,ale nikdo nechcel nič,tak zostala torta trochu smutná a škaredá,ale chuťovo vynikajúca! Najlepšia forma je tá podobná bábovkovej,je širšia a nižšia s plochým dnom. Dobrú chuť!