Spomienky ma zase zaviedli k mojej starej mame. Ak som po nich zatúžila, najprv ma stará mama poslala k susede, u ktorej som kúpila Zobraziť celý popisSpomienky ma zase zaviedli k mojej starej mame. Ak som po nich zatúžila, najprv ma stará mama poslala k susede, u ktorej som kúpila dobrý sedliacky tvaroh a dobrú hustú domácu kyslú smotanu, v špajzi visela domáca údená slanina - a už sa len varila táto dobrota a s chuťou papkala.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misy dáme múku, osolíme ju, pridáme vajcia a vodu, všetko spolu jemne zamiešame, aby vzniklo mäkšie cesto, ale nevypracovávame, lebo cesto by sa ťahalo.
- 2
Cesto pretláčame cez haluškáreň do vriacej osolenej vody. Ked nám halušky vyplávu na povrch, povaríme ich ešte 2-3 minúty, scedíme, prepláchneme studenou vodou a dáme do jenskej misy, pomastíme bravčovou masťou. V miske rozmiešame tvaroh so smotanou a jemne osolíme.
- 3
Kým sa varia halušky, v malom kastroliku na bravčovej masti opečieme na kocky pokrájanú údenú slaninu. Na tanier dáme hotové halušky, riadnu dávku tvarohu so smotanou a každú porciu posypeme rozškvarenou údenou slaninkou. Podávame horúce. Toto jedlo je rýchlo pripravené, výdatné, jednoduché a veľmi chutné.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
som rada, že ti chutia:-)
dakujem za pochvalu a 5*