Maďarské tvarohové halušky
Autor receptu: pusta
Spomienky ma zase zaviedli k mojej starej mame. Ak som po nich zatúžila, najprv ma stará mama poslala k susede, u ktorej som kúpila dobrý sedliacky tvaroh a dobrú hustú domácu kyslú smotanu, v špajzi visela domáca údená slanina - a už sa len varila táto dobrota a s chuťou papkala.
4 porcie |
20 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Do misy dáme múku, osolíme ju, pridáme vajcia a vodu, všetko spolu jemne zamiešame, aby vzniklo mäkšie cesto, ale nevypracovávame, lebo cesto by sa ťahalo.
- Cesto pretláčame cez haluškáreň do vriacej osolenej vody. Ked nám halušky vyplávu na povrch, povaríme ich ešte 2-3 minúty, scedíme, prepláchneme studenou vodou a dáme do jenskej misy, pomastíme bravčovou masťou. V miske rozmiešame tvaroh so smotanou a jemne osolíme.
- Kým sa varia halušky, v malom kastroliku na bravčovej masti opečieme na kocky pokrájanú údenú slaninu. Na tanier dáme hotové halušky, riadnu dávku tvarohu so smotanou a každú porciu posypeme rozškvarenou údenou slaninkou. Podávame horúce. Toto jedlo je rýchlo pripravené, výdatné, jednoduché a veľmi chutné.