Maďarské tvarohové halušky
	        Autor receptu: pusta
	         
	        
	        Spomienky ma zase zaviedli k mojej starej mame. Ak som po nich zatúžila, najprv ma stará mama poslala k susede, u ktorej som kúpila dobrý sedliacky tvaroh a dobrú hustú domácu kyslú smotanu, v špajzi visela domáca údená slanina - a už sa len varila táto dobrota a s chuťou papkala.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	5 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Do misy dáme múku, osolíme ju, pridáme vajcia a vodu, všetko spolu jemne zamiešame, aby vzniklo mäkšie cesto, ale  nevypracovávame, lebo cesto by sa ťahalo.
 - Cesto pretláčame cez haluškáreň do vriacej osolenej vody. Ked nám halušky vyplávu na povrch, povaríme ich ešte 2-3 minúty, scedíme, prepláchneme studenou vodou a dáme do jenskej misy, pomastíme bravčovou masťou. V  miske rozmiešame tvaroh so smotanou a jemne osolíme.
 - Kým sa varia halušky, v malom kastroliku na bravčovej masti opečieme na kocky pokrájanú údenú slaninu. Na tanier dáme hotové halušky, riadnu dávku tvarohu so smotanou a každú porciu posypeme rozškvarenou údenou slaninkou. Podávame horúce. Toto jedlo je rýchlo pripravené, výdatné, jednoduché a veľmi chutné.