Maďarské tvarohové halušky

Autor receptu: pusta

Spomienky ma zase zaviedli k mojej starej mame. Ak som po nich zatúžila, najprv ma stará mama poslala k susede, u ktorej som kúpila dobrý sedliacky tvaroh a dobrú hustú domácu kyslú smotanu, v špajzi visela domáca údená slanina - a už sa len varila táto dobrota a s chuťou papkala.

4
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misy dáme múku, osolíme ju, pridáme vajcia a vodu, všetko spolu jemne zamiešame, aby vzniklo mäkšie cesto, ale nevypracovávame, lebo cesto by sa ťahalo.
  2. Cesto pretláčame cez haluškáreň do vriacej osolenej vody. Ked nám halušky vyplávu na povrch, povaríme ich ešte 2-3 minúty, scedíme, prepláchneme studenou vodou a dáme do jenskej misy, pomastíme bravčovou masťou. V miske rozmiešame tvaroh so smotanou a jemne osolíme.
  3. Kým sa varia halušky, v malom kastroliku na bravčovej masti opečieme na kocky pokrájanú údenú slaninu. Na tanier dáme hotové halušky, riadnu dávku tvarohu so smotanou a každú porciu posypeme rozškvarenou údenou slaninkou. Podávame horúce. Toto jedlo je rýchlo pripravené, výdatné, jednoduché a veľmi chutné.