Mac & Cheese with bacon

lucka555 - bez fotkylucka555, 3. februára 2016
Mac & Cheese with bacon
Foto: lucka555

Asi všetci z filmov poznáme slávne americké jedlo Mac & Cheese. Niet pochyb, že to patrí k ich najčastejšie konzumovaným jedlám, ale väčšina z Zobraziť celý popisAsi všetci z filmov poznáme slávne americké jedlo Mac & Cheese. Niet pochyb, že to patrí k ich najčastejšie konzumovaným jedlám, ale väčšina z nich si ich pripravuje ako cestoviny so syrom v prášku.. Nič pre nás gurmánov ;) Tu je moja verzia.

60 minút
príprava

Suroviny

400 g
200 g
100 g
500 ml




Postup

  1. 1

    Dáme variť vodu na cestoviny a medzi tým si pripravíme klasický bešamel. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme 3 PL hladkej múky. Najskôr pridáme trošku mlieka a miešame, aby nám nevznikli hrudky a postupne prilejeme zvyšné mlieko. Trošku okoreníme, pridáme nastrúhaný muškátovy oriešok a miešame do zhustnutia. Medzi tým sme už dali variť cestoviny a pomaly si opražíme slaninku nakrájanú na kocky.

  2. 2

    Do vzniknutého bešamelu postupne pridáme nastrúhaný čedar a parmezán. Nesolíme, syry sú dostatočne slané. Pekne miešame, kým sa nám syr neropustí a nevznikne nám krásne hustá syrová omáčka.

  3. 3

    Uvarené cestoviny prisypeme do syrovej omáčky, pridáme opraženú slaninku a všetko dobre premiešame. Zmes vlejeme do zapekacej misy, ktorú sme si vymazali maslom. Cestoviny v mise ešte posypem strúhankou, ktorú som si opiekla na panvici s kúskom masla. Dodá to jedlu správny šmrnc! Zapekáme 10-15 min na 200°C.

    Mac & Cheese with bacon  - obrázok 3
  4. 4

    Pôvodný recept je bez slaninky, tak kto ju neobľubuje môže ju kľudne vynechať a vznikné mu klasické Mac&Cheese


Diskusia k receptu

babidka
Az ked som pred par rokmi toto jedlo ochutnala- pochopila som , preco to tym ludom tak chuti :-) Je to naozaj jednoduche , syte a velmi chutne . Nuz , musim skusit aj so slaninkou :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia