Žemľovka
Luxusná žemľovka (fotorecept)
Autor receptu: civavasissi
Dnes som k paradajkovej polievke urobila ako druhý chod žemľovku, dávam tvaroh aj ovocie, navrch bielky. Najradšej mám so
slivkami, tentokrát musel stačiť jablkový kompót. Ovocie sa môže dať akékoľvek.
10 porcií |
20 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Odfotila som všetky suroviny okrem oleja.
- Oddelila som žĺtky a bielky, bielky som dala do chladničky. Do nakrájanej vianočky s nakrájanými rožkami som vyliala mlieko a žĺtky, tvaroh som zamiešala s cukrom a kompóty som zliala a ovocie pokrájala na menšie kusy.
- Veľký pekáč som vymazala olejom a na dno som dala tretinu pečiva...
- ...polovicu tvarohu...
- ...a polovicu ovocia.
- Pokračovala som s druhou tretinou pečiva, zvyškom tvarohu, ovocia a zakončila som zvyškom pečiva. Uťapkala som a upiekla na 200 stupňoch 50 minút.
- Vyšľahala som sneh z bielkov, cukru a citrónovej šťavy, navrstvila som sneh na upečenú žemľovku...
- ...a dala zapiecť ešte na 10 minút.
- Mala som počkať aspoň pol hodinu, kým sa trochu vychladí, ja som krájala hneď zahorúca. Dobrú chuť.