Žemľovka

Luxusná žemľovka (fotorecept)

Autor receptu: civavasissi

Dnes som k paradajkovej polievke urobila ako druhý chod žemľovku, dávam tvaroh aj ovocie, navrch bielky. Najradšej mám so slivkami, tentokrát musel stačiť jablkový kompót. Ovocie sa môže dať akékoľvek.

10
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Odfotila som všetky suroviny okrem oleja.
  2. Oddelila som žĺtky a bielky, bielky som dala do chladničky. Do nakrájanej vianočky s nakrájanými rožkami som vyliala mlieko a žĺtky, tvaroh som zamiešala s cukrom a kompóty som zliala a ovocie pokrájala na menšie kusy.
  3. Veľký pekáč som vymazala olejom a na dno som dala tretinu pečiva...
  4. ...polovicu tvarohu...
  5. ...a polovicu ovocia.
  6. Pokračovala som s druhou tretinou pečiva, zvyškom tvarohu, ovocia a zakončila som zvyškom pečiva. Uťapkala som a upiekla na 200 stupňoch 50 minút.
  7. Vyšľahala som sneh z bielkov, cukru a citrónovej šťavy, navrstvila som sneh na upečenú žemľovku...
  8. ...a dala zapiecť ešte na 10 minút.
  9. Mala som počkať aspoň pol hodinu, kým sa trochu vychladí, ja som krájala hneď zahorúca. Dobrú chuť.