Lunchmeatová nátierka

aninka75 - fotkaaninka75, 19. septembra 2012

Tento recept mám od mojej drahej maminky.Je to úžasná pomazánka na hrianky....u nás sa po nej každý rok len tak zapráši :-))

Suroviny

2 kg
1 kg
4 ks
5 ks veľká
6 ks strúčiky
2 ks veľký
200 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Umytú a očistenú zeleninu pomelieme aj s lunchmeatom na mäsovom mlynčeku.

  2. 2

    Pridáme olej,deko a varíme jednu hodinu od bodu varu za stáleho miešania,aby nám neprihorelo.

  3. 3

    Keď je pomazánka uvarená,ešte horúcu ju dávame do zaváraninových pohárov,uzatvoríme a zabalíme do deky na suché sterelizovanie.

Diskusia k receptu

morza
Celé deko ? Alebo ho treba preosiať ?
remcula
Dělávali jsme to kdysi hodně často, byl to takový hit:-). My jsme ale přidávali i vepřovou konzervu:-)
orchidea
Tá pomazánka sa mi páči...ukladám si recept, určite urobím.
tori111222
deko sa má preosiať... ale tá cibuľa na dve konzervy? 5 veľkých cibúľ?? nie je to veľa???
aninka75
hmm takže...deko nepreosievať,lebo preosiatím by nátierka nedosiahla svoju výraznú chuť....a to platí aj pre cibuľu (verte,že ju tam ani nezbadáte :-) )....späť k deku....ja ho pred použitím spracúvam v mažiariku :-))
vierutt
remcula píše, že pridávali bravčovú konzervu, áno už som skúšala aj s lunchmeatom, bravčovou konzervou a aj s mletým mäsom. Nedávno bol uverejnený recept s pečeným bôčikom (pomletým). Všetky sú vynikajúce. Ja nopak, ako aninka75 - DEKO preosejem, nič to na chuti neodoberie, myslím, že tá soľ v DEKU je prejdená chuťou korenín




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia