Lososové placky podľa Jamieho (fotorecept)

Autor receptu: janger

Lososa najcastejsie robim v panvici, na uplne jednoduchy sposob, len trosku soli, korenia...Ked som videla tento recept, ako ho pripravil Jamie Oliver, tak som si povedala, ze zmena nezaskodi a spravim ho tentokrat inym sposobom. A nebolo to poslednykrat, lebo nam aj takto moc chutil. A mozete si to pripravit aj vopred. Placky vytiahnete z chladnicky a tesne pred podavanim ich oprazite...

3-4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ocistime a pokrajame na male kusky. Dame varit do osolenej vody.
  2. Lososa potrieme olivovym olejom, posolime, posypeme cerstvo pomletym korenim (ja som pomlela korenie roznych farieb). Dame kozou dolu na parak.
  3. Parak dame do hrnca nad zemiakky. Varime (parime) 10-12 minut. To je podla hrubky lososa. Aj zemiaciky musia byt uvarene.
  4. Parak vyberieme, zemiaky zlejeme. Dame ich este na chvilku na ohen, ponatriasame, aby sa vsetka voda dobre odparila.
  5. Zemiaky popucime, nechame vychladnut.
  6. Z lososa stiahneme kozu. Potrhame ho na male kusky. Nechame vychladnut.
  7. Medzitym si ocistime a posekame petrzlenovu vnat. Z dobre umytych (alebo bio) limetiek postruhame korku. V povodnom recepte boli pouzite citrony, ja som mala limetky, tak som pouzila tie.
  8. Vychladnute zemiaky a lososa zmiesame. Pridame vnat, limetkovu korku, PL muky, cele vajce, pripadne este podla chuti prisolime a prikorenime.
  9. Na pomucenu pracovnu dosku rozdelime tuto masu na 8 kopok. Trosku ich posypeme mukou....
  10. ....a spravime placky.
  11. Dame ich do chladnicky, aby trochu stuhli.
  12. V panvici rozohrejeme trosku olivoveho oleja a placky oprazime, asi 3-4minuty z kazdej strany.
  13. Na tanier dame aj platky limetky, placky sa pred jedenim pokvapkaju limetkovou stavou. Podavame so zeleninovym salatom. My sme mali ladovy salat s redkvickou a fetou. A myslim, ze dobre by boli k tomu aj hranolky... Dobru chut!