Losos šéfkuchára

Autor receptu: chefrici

4
porcie
30 minút
príprava
5-8 minút
na 180 °C

Postup

  1. Citronovo cesnakovo koprova omacka: 1. citronovu stavu vylejeme do nadoby najlepsie s cerstvych citronov pridame kuchynske ochucovadlo podla vlastneho vyberu ak pouzivate vegetu preosejte a pouzite iba prasok, pridame cesnak ktory sme rozmixovali, papriku sol a cierne korenie. Cierne korenie je najlepsie pouzit cele a rozpucit ho s cepelou noza aby zostali vacsie kusocky. Vsetko dokladne rozmyksujeme s ponornym mixerom. Ochutname chut by mala byt svieza kysla mierne slana a mali by sme citit cesnak. Dochutime podla potreby a na koniec pridame nadrobno nasekany kopor a olivovy olej toho dolejeme iba kusok nie vela.
  2. Nakrajame filety z lososa. Ulozime na pekac zalejeme omackou zakrijeme alobalom a mozeme nechat oddychnut chvilku v chladnicke. Do predhriatej rury cca 180 stupnou dame na cca 5-6 min zalezi na ake velke kusy sme rybu nakrajali potom odstranime alobal a nechame zapiect pekne. Prilohu necham na vas ja oblubujem varenu brokolicku a ryzu. Ak mate niekto pizza pec alebo grill s ohrievacim telesom hore nebojte sa pouzit.