Losos šalát s potočnicou

Autor receptu: titinko

Čerstvé chute hrajúce v tomto šaláte boli stvorené pre každého z nás - najmä ako ľahký letný obed, či večera :) Citrusová príchuť ryby s ľahkým šalátom z fazuľky, potočnice a nových zemiakov, všetko podčiarknuté s cesnakovo jogurtovým dresingom.

2
porcie
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rozohrejte rúru na 200°C / 6 plyn. Potrite lososové kúsky trochou olivového oleja, citrónovou šťavou a kôrou (uchovajte trochu aj na dressing), soľou a korením. Položte ich na kus fólie a vložte do rozohriatej rúry na 15-20 minút až do upečenia. Vytiahneme von a necháme pomaly vychladnúť.
  2. Nastrúhajte cesnak do jogurtu, pridajte soľ, korenie, kajanské korenie, citrónovú šťavu a kôru. Vychladnuté zemiaky a fazuľku posypeme soľou a korením, citrónovou šťavou a olivovým olejom. Premiešame s nasekanou potočnicou, mätou a bazalkou a rozdelíme na 2 taniere.
  3. Polámte lososa na menšie kúsky a poukladajte ho na fazuľky a zemiaky. Podávajte s veľkou lyžicou cesnakového jogurtu na vrchu.
    Osobný tip: ak nemáte radi cesnak, vyskúšajte do jogurtu vmiešať trochu francúzkej horčice.