Losos šalát s potočnicou
Autor receptu: titinko
Čerstvé chute hrajúce v tomto šaláte boli stvorené pre každého z nás - najmä ako ľahký
letný obed, či večera :)
Citrusová príchuť ryby s ľahkým šalátom z fazuľky, potočnice a nových zemiakov, všetko
podčiarknuté s cesnakovo jogurtovým dresingom.
2 porcie |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Rozohrejte rúru na 200°C / 6 plyn.
Potrite lososové kúsky trochou olivového oleja, citrónovou šťavou a kôrou (uchovajte trochu aj na dressing), soľou a korením. Položte ich na kus fólie a vložte do rozohriatej rúry na 15-20 minút až do upečenia. Vytiahneme von a necháme pomaly vychladnúť.
- Nastrúhajte cesnak do jogurtu, pridajte soľ, korenie, kajanské korenie, citrónovú šťavu a kôru.
Vychladnuté zemiaky a fazuľku posypeme soľou a korením, citrónovou šťavou a olivovým olejom. Premiešame s nasekanou potočnicou, mätou a bazalkou a rozdelíme na 2 taniere.
- Polámte lososa na menšie kúsky a poukladajte ho na fazuľky a zemiaky. Podávajte s veľkou lyžicou cesnakového jogurtu na vrchu.
Osobný tip: ak nemáte radi cesnak, vyskúšajte do jogurtu vmiešať trochu francúzkej horčice.