Losos

Losos s rukolou a cesnakovým dresingom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Filetu lososa uložíme kožou hore na hlbší plech s papierom na pečenie. Jemne posolíme a obložíme kúskami citróna. Pečieme asi 20 až 25 minút podľa veľkosti filety. Losos je hotový, keď sa koža jasne oddeľuje od mäsa. Kožu potom môžeme vidličkou jednoducho stiahnuť.
  2. Lososa ešte pokvapkáme olivovým olejom, posolíme, pridáme čerstvo mleté farebné korenie a sezamové semienka. Dopečieme už len pár minút. Podávame s citrónom a balzamikovým octom.
  3. K lososovi sa hodí rukola ochutená citrónovou šťavou, soľou a korením a jednoduchý dresing z bieleho jogurtu, zo soli a z pretlačeného cesnaku, pažítky alebo kôpru.