Losos
Losos s rukolou a cesnakovým dresingom
Autor receptu: redakcia
Postup- Filetu lososa uložíme kožou hore na
hlbší plech s papierom na pečenie. Jemne posolíme a obložíme kúskami citróna. Pečieme asi 20
až 25 minút podľa veľkosti filety. Losos je hotový, keď sa koža jasne
oddeľuje od mäsa. Kožu potom môžeme vidličkou
jednoducho stiahnuť.
- Lososa ešte pokvapkáme olivovým
olejom, posolíme, pridáme čerstvo
mleté farebné korenie a sezamové semienka. Dopečieme už
len pár minút. Podávame s citrónom
a balzamikovým octom.
- K lososovi sa hodí rukola ochutená citrónovou šťavou, soľou a korením a jednoduchý dresing z bieleho
jogurtu, zo soli a z pretlačeného cesnaku,
pažítky alebo kôpru.
|