Losos s citrónovo-estragónovou omáčkou
Autor receptu: rajo
Komerčný recept
Šťavnatý filet z lososa preliaty smotanovou omáčkou, doplnený orestovanou zeleninkou a
zemiakmi.
Skvelý nápad na slávnostný obed s vašimi najbližšími.
Postup
- Najskôr si dáme variť zemiaky v šupke.
- Pripravíme si omáčku. Bielu časť póru nasekáme na čo najjemnejšie, aby v omáčke neboli príliš veľké kúsky. Do malého hrnca dáme zohriať maslo, pridáme pór, osolíme a na miernom plameni opekáme, pokiaľ pór nezmäkne. Prilejeme smotanu, žĺtky a metličkou všetko dobre rozmiešame. Varíme do zhustnutia omáčky. Vypneme a dochutíme estragónom, citrónovou šťavou, kôrou a soľou.
- Cuketu a zelenú časť póru nakrájame na rovnako dlhé tenké rezance. Na panvicu dáme trochu oleja a zeleninu sprudka orestujeme. Zeleninu restujeme len krátko, aby si zachovala farbu a ostala chrumkavá. Jemne osolíme.
- Umyté filety z lososa osušíme, osolíme a opečieme na panvici z oboch strán. Čas pečenia prispôsobíme veľkosti filetov.
- Na taniere rozdelíme ošúpané zemiaky, opečenú zeleninu a lososa, ktorého prelejeme citrónovo-estragónovou omáčkou.