Losos na smotanovej omáčke s citrónom a medom
Autor receptu: lorelai81
Výborná omáčka k rybám,myslím že by sa hodila aj ku kuraciemu steaku :))
2 porcie |
5 minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Omáčka:
Cibuľku nakrájanú na drobno si osmažíme na troche masla do zlata.
Zalejeme šľahačkovou smotanou,pridáme 2 malé lyžičky horčice,1 malú lyžičku medu,
1 malú lyžičku sójovej omáčky.Premiešame a varíme pokiaľ nám omáčka nezhustne.
Podľa chuti osolíme,okoreníme karí a bielym korením.Na koniec vytlačíme šťavu z polovice
citróna.Omáčku môžeme precediť.Ja som necedila:)
- Filety z lososa osušíme,osolíme,posypeme provensálskym korením alebo korením na ryby.
Ja som použila čerstvý tymián.Pokvapkáme citrónovou šťavou.Opečieme na panvici na troche oleja z oboch strán.
- Podávame s opekanými zemiakmi.
Dobrú chuť :)