Losos na smotanovej omáčke s citrónom a medom

Autor receptu: lorelai81

Výborná omáčka k rybám,myslím že by sa hodila aj ku kuraciemu steaku :))

2
porcie
5 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Omáčka: Cibuľku nakrájanú na drobno si osmažíme na troche masla do zlata. Zalejeme šľahačkovou smotanou,pridáme 2 malé lyžičky horčice,1 malú lyžičku medu, 1 malú lyžičku sójovej omáčky.Premiešame a varíme pokiaľ nám omáčka nezhustne. Podľa chuti osolíme,okoreníme karí a bielym korením.Na koniec vytlačíme šťavu z polovice citróna.Omáčku môžeme precediť.Ja som necedila:)
  2. Filety z lososa osušíme,osolíme,posypeme provensálskym korením alebo korením na ryby. Ja som použila čerstvý tymián.Pokvapkáme citrónovou šťavou.Opečieme na panvici na troche oleja z oboch strán.
  3. Podávame s opekanými zemiakmi. Dobrú chuť :)