Losos na pare s mrkvou, zemiakmi a feniklom

Autor receptu: martamm

Relácia "Jste to, co jíte" ma inšpiroval kúpiť si multifunkčnú rúru, ktorú tam dávajú úspešným absolventom tohoto redukčného programu. Je to naozaj vynikajúca vec, okrem mikrovlnky má veľa funkcií, ako normálna rúra. Ale jedna vec je predsa iná. Príslušenstvo obsahuje nádobu na prípravu parenej stravy, ktoprá mi celkom učarovala. Vyskúšala som viac receptov a môžem povedať, že za pár minút mám jedlo na stole. Ponúkam Vám svoj posledný recept.

2
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Lososa osolíme bylinkovou soľou a okoreníme mletým čiernym korením. Očistíme mrkvu a zemiaky, nakrájame ich na väčšie kusy. Fenikel nakrájame na asi 3/4 cm hrubé plátky. Pripravíme si nádobu na parenie. Do spodnej časti nalejeme asi 250 ml studenej vody, Na ňu položíme mriežkovanú časť. Do tejto časti poukladáme lososa a zeleninu, osolíme, okoreníme a zakryjeme poslednou časťou nádoby. Vložíme do multifunkčnej mikrovlnky , zapneme funkciu "parenie" na 10 minút a už len čakáme. Rúre trvá niekoľko minút, kým sa zobrazí čas, vlastne až vtedy, keď začne naozaj v nádobe jedlo naparovať. Po zaznení signálu nádobu vyberieme a výborné zdravé papkanie podávame.