Orechový koláč

Londýnske rezy podľa Kamily Magálovej

Autor receptu: redakcia

V redakcii Varechy sme upiekli londýnske rezy, ktoré pripravovala Kamila Magálová vo svojej relácii Tajomstvo mojej kuchyne. Vydarili sa úžasne.* Lahodné linecké cesto, ríbezľový džem a chrumkavá čiapočka z bielkovej peny a orechov chutila luxusne. Určite vyskúšajte tento skvelý dezert z jednoduchých surovín.

1 plech
porcia
30 (+ chladenie) minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vajíčka oddelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a maslom, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne zapracujeme. Spracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a pol hodiny necháme odpočívať v chladničke.
  2. Na pomúčenej doske cesto natenko rozvaľkáme a pomocou valčeka preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Lekvár rozmiešame a potrieme ním cesto.
  3. Na vrchnú vrstvu z bielkov, práškového a vanilkového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Zľahka primiešame pomleté vlašské orechy a bielkovú hmotu vylejeme na cesto, rovnomerne rozotrieme. Vrch posypeme nahrubo nasekanými vlašskými orechmi.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20–25 minút. Po vložení do rúry horný ohrev vypneme.