Lokše z pečenej tekvice s karamelovou masťou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu hokkaidó nakrájame na mesiačiky a dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 °C asi 30 minút, tekvica musí byť mäkká. Z upečenej a vychladnutej stiahneme šupku, pridáme múku, vajce, soľ a zemiaky.
  2. Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske, vykrojíme malé lokše a pečieme na suchej platni, potrieme masťou a prikryjeme tanierom, aby zostali mäkké.
  3. Z cukru urobíme karamel a vmiešame doň masť. Lokše v horúcej masti prehrejeme a podávame s lekvárom, do ktorého vmiešame mak. Dekorujeme čerstvými slivkami podusenými na masle.