Šamrole
Lístkové trubičky so snehovou plnkou
Autor receptu: olinecka
Retro zákusok vyhľadávaný v cukrárňach, na svadbách či väčších oslavách. Môže potešiť celú rodinu...
20 ks porcií |
40-50 minút príprava |
18-20 minút na 190 °C |
Postup
- Rozmrazené lístkové cesto dáme na múkou posypanú pracovnú dosku.
- Cesto rozvaľkáme na veľký plát. Rozmeriame a pokrájame pomôckou na pásiky 2,5 cm široké. Pásiky navinieme na kovové trubičky.
- Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pred vložením do rúry potrieme rozšľahaným žĺtkom.
- Pečieme v predhriatej rúre na 190 stupňov 18-20 minút. Proces opakujem pokiaľ sa lístkové cesto neminie.
- Suroviny na snehovú plnku. Bielky dáme do vyššej misy, ktorú môžeme dať nad paru. Do bielkov pridáme štipku soli a metličkou vyšľaháme do hustej peny. Pridáme cukor a tiež premiešame metličkou. Misu dáme na vodný kúpeľ a mixérom šľaháme na najvyššom stupni pokiaľ sa cukor nerozpustí asi 15-17 minút...
- Sneh musí byť tuhý a tvoriť špičky. Cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou naplníme snehom a z oboch strán plníme upečené trubičky. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť...