Šamrole

Lístkové trubičky so snehovou plnkou

Autor receptu: olinecka

Retro zákusok vyhľadávaný v cukrárňach, na svadbách či väčších oslavách. Môže potešiť celú rodinu...

20 ks
porcií
40-50 minút
príprava
18-20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Rozmrazené lístkové cesto dáme na múkou posypanú pracovnú dosku.
  2. Cesto rozvaľkáme na veľký plát. Rozmeriame a pokrájame pomôckou na pásiky 2,5 cm široké. Pásiky navinieme na kovové trubičky.
  3. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Pred vložením do rúry potrieme rozšľahaným žĺtkom.
  5. Pečieme v predhriatej rúre na 190 stupňov 18-20 minút. Proces opakujem pokiaľ sa lístkové cesto neminie.
  6. Suroviny na snehovú plnku. Bielky dáme do vyššej misy, ktorú môžeme dať nad paru. Do bielkov pridáme štipku soli a metličkou vyšľaháme do hustej peny. Pridáme cukor a tiež premiešame metličkou. Misu dáme na vodný kúpeľ a mixérom šľaháme na najvyššom stupni pokiaľ sa cukor nerozpustí asi 15-17 minút...
  7. Sneh musí byť tuhý a tvoriť špičky. Cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou naplníme snehom a z oboch strán plníme upečené trubičky. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť...