Foto: mariamka
Je to rýchlovka, ak máte poruke lístkové cesto mrazené, chladené. Už sa len rozgúľa, naplní tvarohom s pudingom a obloží ovocím. Za pol hodinu Zobraziť celý popisJe to rýchlovka, ak máte poruke lístkové cesto mrazené, chladené. Už sa len rozgúľa, naplní tvarohom s pudingom a obloží ovocím. Za pol hodinu je múčnik na svete. A verte, že skvelý.
na 200-220 °C
Suroviny
400 g |
|
1 ks |
|
200 ml |
|
1 bal. (alebo vanilový puding) |
|
2 PL (alebo hnedý podľa chuti) |
|
1 bal. |
|
z 1 citróna |
|
250 g |
|
slivky, broskyne |
|
Postup
-
1
Ukážka surovín.
-
2
Ako prvé uvaríme puding z mlieka, zlatého klasu a cukru. A miešame ho občas, kým nevychladne.
-
3
Lístkové cesto rozgúľame na papieri na pečenie na rozmer 30x40 cm, resp. na našu veľkosť plechu. Prerežeme po dĺžke na polovicu a potom ešte z okrajov tak 2 cm. To bude zábradlie.
-
4
Vajce rozkvedláme, potrieme dlhšie okraje a prilepíme mantinely.
-
5
Medzitým do vychladnutého pudingu vmiešame tvaroh a nastrúhame citrónovú kôru. Toto strúhatko sa mi osvedčilo, šikovné na cesnak, parmezán aj takto na kôru.
-
6
Naplníme naše loďky tvarohovým krémom a obložíme ovocím. Pôvodne v recepte boli slivky /tie sú kúpené/, ale keďže mám plnú pivnicu zavarených broskýň, dala som pol na pol. Pred vložením do rúry ešte pomašlujeme okraje.
-
7
Piekli sa pri 200-220° C 20-25 minút, to už vidíte, ako pekne vyskočia, zružovejú a narastú, hlavne neotvárať! Lístkové cesto je špecifikum, náchylné na pozeranie :) Po upečení krájame pozdĺž ovocia na šikovné kúsky.
-
8
Ku kávičke ideál. A aby som nezabudla, tu je pôvodina: http://casprezeny.azet.sk/recepty/recept/30473/slivkove-prsty
@jozka2 veru isli na dracku, dakujem.
@mesiar50 na torty este nemam, tak len takto, zrychla :) dakujem
@izabella929 ja nemam trpezlivost na tie kremove poschodove, ale rada ich vidim :) dakujem
este @havino ten mix vyzera uzasne, uz takmer vianocne, asi im napisem, dakujem za odkaz
*****
pred pár dňami som vložila jednouchý recept s jablkami a marhuľovým lekvárom z lístkového cesta, na plnky si ntrúfam, ty si šikuľka.
varecha.pravda.sk/recepty/rychly-jablkovy-kolac-z-listkov...
@pusta videla som vas recept, vyzera chutne, ja by som asi tie jablka trosku podusila so skoricou, klincekom, badianom, az potom piekla, aka plnka, obycajny puding
@elixir tak ta este trosku "priotravim" , dnes sme mali repete :)
iste by to išlo aj tak, len potom by si musela zvoliť iný podklad, napr, tuk a na to opraženú strúhanku, podobne ako pri štrúdli.
scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/10425487_10204123...
@luss44 veru niekedy sa nezavdacis, aj ked sa roztrhas, kolegovci budu mat pekne ranajky :) pekny den vsetkym,,
fiiha! vy cakate asi vela sibacov :) vyzeraju paradne, som rada, ze sa recept osvedcil, prajem pekne sviatky