Lisované drobce

aszabka - bez fotkyaszabka, 13. decembra 2011
Lisované drobce
Foto: aszabka

Kúpila som si nový lis na cesto od Tescomy, keďže som chcela robiť lisované kokosové tyčinky. Môžem konštatovať, že recept na lisované pečivo v Zobraziť celý popisKúpila som si nový lis na cesto od Tescomy, keďže som chcela robiť lisované kokosové tyčinky. Môžem konštatovať, že recept na lisované pečivo v priloženej brožúrke bol nanič s výkričníkom, tak som hľadala na nete recept na cesto, ktorý by tomuto lisu vyhovoval. Žiadny sa tak netváril a šlo ma preto poraziť, hoci som ich skúsila viac, ani jedno cesto nechcelo cez lis von. Naveľa som pátrala i v mojom "debilníčku" a našla som od švagrinej jeden, ktorý je vraj zaručene dobrý. Ľaľa ho (:

Suroviny

200 g
50 g
70 g
40 g
100 g
štipka
2 ks
koľko chcete a kôra




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny zmiešame a vyhrejeme si rúru na 180 stupňov. V pôvodnom recepte bolo i jedno vajce, ale ja som nedala, pretože som sa bála, že sa cesto spojí natoľko, že mi cestou cez lis von opäť bude štrajkovať. Už som pochopila, prečo tam bolo, krehké pečivo menších tvarov po upečení nechcelo držať pokope a rozpadlo sa, tak mi treba (: Ale bolo ich len pár kúskov, takže žiadne slzy..Cukru som dala len 70 g.

  2. 2

    Keď máme cesto pripravené (netreba ho nechať odstáť, aleluja!), vložíme ho do lisu a hor sa do boja..Pečieme neviem ako dlho, ale pri spomínanej teplote, kým neostane pečivo pri krajoch ružovučké.

  3. 3

    Má to fakt zaujímavú chuť, lebo som chrstla trochu viac soli, ako štipku (: Finálna úprava bude s kvapkou lekváru a cukrovým popraškom, lebo teraz navečer sa mi už nechcelo..Viem si toto pečivo predstaviť i na slano s mletými oškvarkami miesto masti..Nech Vám chutí!

Diskusia k receptu

klaura
:) veľmi zaujímavo napísaný recept ... páčia sa mi tie tvoje skúsenosti v postupe ... :)
dorisa
veru, to ako keby tam len hocičo napísali...veď, však sa babo tráp!
janka26
ja som s tym mala problem minuly rok. recept som nakoniec nasla na americkych strankach
irenaw
@aszabka pri tomto lise treba naozaj mäkšie cesto, mala som rovnaký, dvakrát som piekla klasické linecké 3:2:1, nechala som cesto zmäknúť pri izbovej teplote a išlo mi krásne von a tešila som sa, lebo keksíky boli pekné malé a rýchlo hotové. ale vymýšľala som, pri treťom pečení som chcela iné cesto, našla som medovníčky z lisu, tak som to skúsila. cítila som, že cesto je tuhšie ale netušila som, že lis je taký slabý. po niekoľkých stlačeniach niečo v rukoväti puklo a bolo po lise. (čudujem sa, že tú najviac namáhanú časť nespravili kovovú.) dá sa nájsť veľa receptov, ale čo v pohode zvládne kovový lis to môže byť pre tento problém. držím palce a veľa pekných keksíkov želám.
elisticka
lis som si tiez kupila a vytesovala no do dnes este vonia novotou nejak sa mi do toho nechce ..ked som nad tym maturovala ako sa to robi tak uz nie som nadsena... ukladam si tvoj receptik no ak najdem odvahu tak ho konecne pokrstim....:-)))
nika60
ja mám tento lis, už aspoň 30 rokov vtedy ho vyrábali kovozávody Semily a stál 120 Kčs a ešte nikdy som nespravila z neho keksíky čo by sa mi ľúbili .Nikdy to nebolo ono. Až posledné Vianoce som mala viac cesta na medvedie lapky tak som ho jednoducho povytláčala cez lis a čuduj sa svete boli výborné a hlavne pekné .Ako napísala @irenaw cesto radšej mäkšie a nastaviť si na menšie keksíky a ide to.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia