Foto: aszabka
Kúpila som si nový lis na cesto od Tescomy, keďže som chcela robiť lisované kokosové tyčinky. Môžem konštatovať, že recept na lisované pečivo v Zobraziť celý popisKúpila som si nový lis na cesto od Tescomy, keďže som chcela robiť lisované kokosové tyčinky. Môžem konštatovať, že recept na lisované pečivo v priloženej brožúrke bol nanič s výkričníkom, tak som hľadala na nete recept na cesto, ktorý by tomuto lisu vyhovoval. Žiadny sa tak netváril a šlo ma preto poraziť, hoci som ich skúsila viac, ani jedno cesto nechcelo cez lis von. Naveľa som pátrala i v mojom "debilníčku" a našla som od švagrinej jeden, ktorý je vraj zaručene dobrý. Ľaľa ho (:
Postup
-
1
Všetky suroviny zmiešame a vyhrejeme si rúru na 180 stupňov. V pôvodnom recepte bolo i jedno vajce, ale ja som nedala, pretože som sa bála, že sa cesto spojí natoľko, že mi cestou cez lis von opäť bude štrajkovať. Už som pochopila, prečo tam bolo, krehké pečivo menších tvarov po upečení nechcelo držať pokope a rozpadlo sa, tak mi treba (: Ale bolo ich len pár kúskov, takže žiadne slzy..Cukru som dala len 70 g.
- 2
Keď máme cesto pripravené (netreba ho nechať odstáť, aleluja!), vložíme ho do lisu a hor sa do boja..Pečieme neviem ako dlho, ale pri spomínanej teplote, kým neostane pečivo pri krajoch ružovučké.
- 3
Má to fakt zaujímavú chuť, lebo som chrstla trochu viac soli, ako štipku (: Finálna úprava bude s kvapkou lekváru a cukrovým popraškom, lebo teraz navečer sa mi už nechcelo..Viem si toto pečivo predstaviť i na slano s mletými oškvarkami miesto masti..Nech Vám chutí!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu