Liptovské zapekané zemiaky (fotorecept)
Autor receptu: oco
Aby sme upevnili vzájomné vzťahy medzi krajinami Európskej únie mali sme na obed taliansku paradajkovú polievku z paradajok/pretlak nie/ s cestovinou a parmezánom a pravú slovenskú bryndzu.
4-5 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Uvarené zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska.Z hladkej múky a oleja pripravíme zásmažku,zalejeme smotanou a vymiešame na hladkú omáčku.Po vychladnutí primiešame 2 žĺtky a bryndzu Zvyšné 4 vajcia uvaríme natvrdo.
- Na maslom vymastený pekáč dáme vrstvu zemiakov, na kolieska pokrájané vajcia,osolíme a zalejeme omáčkou,vrstvy môžeme opakovať
- Nakoniec obložíme tenkými plátkami masla a prikryjeme vyšlahaným snehom z bielok.
- Vo vyhriatej rúre zapečieme do zlatista.
- Počas pečenia si urobíme šalát.Ja som robil z čínskej kapusty,jogurtu,balsamicového octu,olivového oleja ,soli a cukru.Dobrú chuť.