Liptovské zapekané zemiaky (fotorecept)

Autor receptu: oco

Aby sme upevnili vzájomné vzťahy medzi krajinami Európskej únie mali sme na obed taliansku paradajkovú polievku z paradajok/pretlak nie/ s cestovinou a parmezánom a pravú slovenskú bryndzu.

4-5
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Uvarené zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska.Z hladkej múky a oleja pripravíme zásmažku,zalejeme smotanou a vymiešame na hladkú omáčku.Po vychladnutí primiešame 2 žĺtky a bryndzu Zvyšné 4 vajcia uvaríme natvrdo.
  2. Na maslom vymastený pekáč dáme vrstvu zemiakov, na kolieska pokrájané vajcia,osolíme a zalejeme omáčkou,vrstvy môžeme opakovať
  3. Nakoniec obložíme tenkými plátkami masla a prikryjeme vyšlahaným snehom z bielok.
  4. Vo vyhriatej rúre zapečieme do zlatista.
  5. Počas pečenia si urobíme šalát.Ja som robil z čínskej kapusty,jogurtu,balsamicového octu,olivového oleja ,soli a cukru.Dobrú chuť.