Liptácka polovina

Autor receptu: kukulienka71

Jedlo našich predkov.Jednoduché,rýchle,lacné a chutné:-)

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky očistíme,polovicu z nich pokrájame a dáme variť do mierne osolenej vody trochu väčšieho množstva ako obvykle. Druhú polovicu očistených zemiakov zatiaľ postrúhame, osolíme a pridáme toľko hladkej múky,aby sme dostali haluškové cesto.K takmer uvareným zemiakom cez haluškáreň alebo z lopárika hádžeme halušky a dovaríme spolu do mäkka,scedíme. Jedlo podávame poliate na masti opraženou slaninkou s cibuľou a jemne posypeme červenou mletou paprikou. Až keď sa nám skoro minul obed,napadlo ma,že máme vyrezávané drevené korýtka,vhodné na servírovanie tohoto regionálneho jedla,takže sa tam už ušlo len málo:-) Nie sú to síce svetoznáme bryndzové halušky,ale spestrenie nezaškodí;-)