Foto: petravoska
Ďalší z receptov, ktoré sa robia hneď bez čakania a odkladania cesta do chladničky. Recept mám od žiačok, ktoré ho minulý rok pripravovali na Zobraziť celý popisĎalší z receptov, ktoré sa robia hneď bez čakania a odkladania cesta do chladničky. Recept mám od žiačok, ktoré ho minulý rok pripravovali na vianočnú burzu v škole. Tento rok som ho vyskúšala, funguje a je môj. Pečivo je mäkučké, jemnučké a rozplýva sa na jazyku. No čo dodať, snáď len recept.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zo surovín vypracujeme cesto.
-
2
Cesto rozoženieme na hrúbku 2-3 mm a vykrajujeme tvary, ktoré ukladáme na plech. Pozor na to, aby sa počet tých s dierkami rovnal s počtom tých bez dierok :)
-
3
Pečieme pri teplote 180 stupňov v teplovzdušnej rúre. Osobne pri prvej várke nastavím 10 min. a sledujem priebežne, kedy začnú kraje chytať ružovkastý nádych a vtedy vyberiem. Pri ďalšej várke už nastavím potrebný čas, tak, aby ostali koláčiky biele. Vtedy sú mäkké hneď a po natretí marmeládou sú úplne jemnulinké.
-
4
Napokon v ten deň, keď vychladnú alebo v iný, keď máme čas ich natierame džemom. Odporúčam vybrať si pikantnejší džem, napr. višňový alebo ríbezľový, aby nechutili mdlo a obalíme ich v práškovom cukre.
-
5
A tu je finálne množstvo, aj keď pár sme ich už zlikvidovali na ochutnávku :)
@marienka44 , tvoj recept dáva zmysel a hlavne že si ho nemusím ani zapisovať , ľahko sa zapamätá a navždy. Dík.
Keksíky boli naozaj chutné :-)
PS: Co je PDP?
Ja osobne davam do lineckych na spicku noza na 210g muky. Prajem pekne pecenie.
Keď spravíš klasika cesto: 300g hl.múka, 200g maslo, 100g prášk.cukor, 2 žĺtky, trocha citrónovej kôry, tak môžeš aj košíčky urobiť.