Linecké koláčiky (fotorecept)
Autor receptu: petravoska
Ďalší z receptov, ktoré sa robia hneď bez čakania a odkladania cesta do chladničky. Recept mám od žiačok, ktoré ho minulý rok pripravovali na vianočnú burzu v škole. Tento rok som ho vyskúšala, funguje a je môj. Pečivo je mäkučké, jemnučké a rozplýva sa na jazyku. No čo dodať, snáď len recept.
180 min. minút príprava |
8 minút na 180 °C |
Postup
- Zo surovín vypracujeme cesto.
- Cesto rozoženieme na hrúbku 2-3 mm a vykrajujeme tvary, ktoré ukladáme na plech. Pozor na to, aby sa počet tých s dierkami rovnal s počtom tých bez dierok :)
- Pečieme pri teplote 180 stupňov v teplovzdušnej rúre. Osobne pri prvej várke nastavím 10 min. a sledujem priebežne, kedy začnú kraje chytať ružovkastý nádych a vtedy vyberiem. Pri ďalšej várke už nastavím potrebný čas, tak, aby ostali koláčiky biele. Vtedy sú mäkké hneď a po natretí marmeládou sú úplne jemnulinké.
- Napokon v ten deň, keď vychladnú alebo v iný, keď máme čas ich natierame džemom. Odporúčam vybrať si pikantnejší džem, napr. višňový alebo ríbezľový, aby nechutili mdlo a obalíme ich v práškovom cukre.
- A tu je finálne množstvo, aj keď pár sme ich už zlikvidovali na ochutnávku :)