Linecká torta fotorecept

janger - fotkajanger, 14. decembra 2010
Linecká torta (fotorecept)
Foto: janger

Inspiroval ma recept v casopise Nejlepsi recepty spred niekolkych rokov. Trochu som si ho upravila.

12
porcií
40 minút
na 190 °C

Suroviny

180 g
150 g
80 g
100 g
1 PL
1 ks
 štipka
1/4 ČL
1/4 ČL
1/2 ks
Plnka:
280 g
1 ks, na potretie
20 g posekané
1 PL




Postup

  1. 1

    Pomelieme orechy. Ja som dala lieskove, no mozu byt aj ine. Do misky preosejeme muku, pridame sol, koreniny, postruhanu citronovu korku, cukor a na kusky pokrajane maslo.

    Linecká torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zamiesame. Pridame pomlete orechy, vajce, stavu z citrona, rum a vypracujeme cesto, ktore potom zabalime do sacika a dame najmenej na hodinu do chladnicky.

    Linecká torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vychladeni cesto vyvalkame, trochu popichame vidlickou (kusok cesta si odlozime na vyzdobu) a prenesieme do maslom vytretej formy (priemer 26cm).

    Linecká torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na cesto dame dzem, pripadne zmiesany so zavaraninou. Ja som dala malinovy, ribezlovy dzem a pridala som do toho aj cucoriedkovy kompot. Z odlozeneho cesta si povykrajujeme napr. hviezdicky a poukladame ich na tortu. Potrieme rozslahanym zltkom. Okraje posypeme posekanymi orieskami. Dame piect do vyhriatej rury, asi na 40 minut, teplota 190 stupnov.

    Linecká torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nezabudnite popichat vidlickou. Ja som na to uz po druhykrat zabudla a torta sa mi pri peceni trosku vlnila.

    Linecká torta (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

frezia68
Ahoj @janger :vlnenie nevidieť,ale torta je určite chutná,také bez krému a orechy......výborná.
danculka
Taký svieži koláčik bude hľadaný,lebo tých krémových bude neúrekom,ukladám,,,
marianne69
@janger krasna torticka,vyzera tak vianocne....uz viem,kedy ju spravim,na troch kralov...potom dam vediet ako sa vydarila:-)
babidka
je to velmi dobra torta , ja ju volam "torta pecena s plnkou" a nedam na nu dopustit . Najlepsia je ked par dni postoji a krasne zvlacnie . Preto sa da upiect aj tyzden dopredu - v posledne dni pred sviatkami je plno inej prace a torticka je pripravena na sviatocne hodovanie uz v predstihu:-) - treba ju vsak dobre ukryt aby ju neobjavili maskrtnici:-)))) @janger tebe s podarila velmi pekna :-)
janger
Dakujem vam za komentariky! :-))) Ano, @babidka , mas pravdu, je dobre, ked trochu 'postoji'. @marianne , ak by si ju robila ku trom kralom, tak by som radila trosku s predstihom. Ja som ju dala do mraznicky a pred Vianocami ju vytiahnem...
cistinka
Toto je bomba! Krásny recept...ešte som takú nevidela, ani nechutnala, no idem si dať aspoň horalku, bo slintám jak bernardýn :-)
janger
@cistinka , ja by som si veru taku dobru cerstvu horalku dala, mnam ;-)))! Dakujem, dievcata!
piczur
Jednoduchá, krásna. Už mám typ pre moju polovičku na darček. Nemám takúto misu na pečenie. Takže "Ježiško" mi ju donesie a pečiem tortu. Dva krát ďakujem.
nadia56
ja ju vyzdobim srdieckami a upeciem na valentina :-)
janger
Dakujem. @piczur , no teda este aj tip na darcek, 'dve muchy jednou ranou' :-))). @nadia56 , aj to je napad, na toho valentina, hoci toto nie je taka tradicna torta, je to vlastne velky linecky kolacik...
hannah22
linecké je vždy dobré a toto skúsim už zajtra... :))
leninuska
Málokedy ma torty tak očaria, ale táto je nádherná :). A linecké je vynikajúce, čiže asi ju skúsim upiecť aj ja :)
dorisa
Blahoželám k výhre, tortička je naozaj krásna.
evanaaa
Leninuska, vitaj tu na Vareche a zostaň verná, neobanuješ. Si mladá, zídu sa ti rady do života a perfektné recepty, tak ako je aj táto milá tortička. A dobrá.
jerica
@janger pri tom množstve receptov mi dáko ušiel tento tvoj chutný recept na tortičku lineckého cesta , lekváru mám svojho , len neviem kedy sa k tomu dostanem , gratulujem k výhre , teší ma že aj tento receptík zaujal , no a teším sa na ďaľšie tvoje receptíky , pozdravujem Teba a všetkých ktorých máš rada , prajem pekné pokojné Vianoce , J&J :-))
janger
Dakujem vam pekne :-)! @jerica , dakujem za mily pozdrav. Tak isto pozdravujem aj ja a prajem stastne sviatky :-)!
dorisa
Dostala si už tie sirupy? Jen Fe? ja som hladala na nete, že čo a ako sa to užíva, niečo dom našla,len ešte neviem užívanie, ale asi 3ml do pohára,ale kolkokrát to neviem.  jenfe.weebly.com
dorisa
@janger , tak ako? piješ tie naše zazračné napoje? ja som jeden už využívala, teraz neviem, už mi pridu výživové doplnky(chlerella a zelený jačmen) alebo idem zas pit ďalšiu flašu.
cica2
velmi pekná tortička, lineckú som ešte nerobila ale koláčiky áno....kk:-))