Lievance s ovsenými vločkami

Autor receptu: vikusik149

Lievance sú ľahké a nadýchané. pre lepší výsledok nechajte cesto pred tepelnou úpravou 5 minút odstáť.

6 ks
porcií

Suroviny

Postup

  1. V stredne veľkej mise zmiešajte vločky, jogurt a mlieko. Odložte na 15 - 20 minút a nechajte ovsené vločky zmäknúť.
  2. Keď ovsené vločky zmäknú, pridajte vajce alebo bielky a olej, dôkladne zamiešajte. Pridajte cukor, soľ prípadne škoricu, potom prášok po pečiva a múku. Miešajte tak dlho, kým celá zmes zvlhne.
  3. Rozohrejte olejom pomazanú teflónovú panvicu.
  4. Pre každý lievanec použite približne 1/4 šálky cesta.
  5. Lievanec obráťte, keď je jeho povrch pokrytý bublinami a hrany vypadajú hotové. otáčajte iba raz.
  6. Podávajte so sirupom, medom, jablkovým pyré, jogurtom alebo inými prísadami podľa chuti.