Lievance s ovsenými vločkami
Autor receptu: vikusik149
Lievance sú ľahké a nadýchané. pre lepší výsledok nechajte cesto pred tepelnou úpravou
5 minút odstáť.
Postup
- V stredne veľkej mise zmiešajte vločky, jogurt a mlieko. Odložte na 15 - 20 minút a nechajte ovsené vločky zmäknúť.
- Keď ovsené vločky zmäknú, pridajte vajce alebo bielky a olej, dôkladne zamiešajte. Pridajte cukor, soľ prípadne škoricu, potom prášok po pečiva a múku. Miešajte tak dlho, kým celá zmes zvlhne.
- Rozohrejte olejom pomazanú teflónovú panvicu.
- Pre každý lievanec použite približne 1/4 šálky cesta.
- Lievanec obráťte, keď je jeho povrch pokrytý bublinami a hrany vypadajú hotové. otáčajte iba raz.
- Podávajte so sirupom, medom, jablkovým pyré, jogurtom alebo inými prísadami podľa chuti.