Lievance s lekvárom a kyslou smotanou
Autor receptu: redakcia
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií
Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela
Albrecht v Bratislave (recept pre 4 osoby)
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si pripravíme kvások z asi
polovice mlieka, droždia a trošky
cukru. Mlieko zohrejeme asi na
35 °C a nadrobíme doň droždie
a necháme na teplom mieste vykysnúť.
Mlieko nesmie byť veľmi
horúce, aby sme nezabili baktérie
v droždí.
- Vajce rozmiešame
s cukrom, pridáme múku, kvások,
soľ a prípadne ešte mlieko
a necháme chvíľku vykysnúť.
Cesto by malo byť husté, ale tekuté.
- Jednotlivé lievance opekáme
na vymastenej panvičke
z oboch strán tak, aby boli zlatisté.
Pečené lievance potrieme
lekvárom, pridáme trochu smotany
a prípadne ozdobíme šľahačkou.