Lievance s horúcim lesným ovocím (vegan)

jenni - fotkajenni, 13. apríla 2014
Lievance s horúcim lesným ovocím (vegan)
Foto: jenni
1-2
porcia
30-40 minút
príprava

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1 ks menší zrelý
2 ČL
štipka
1 ČL
 na vysmážanie
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Banán si roztlačíme a zmixujeme s mliekom. Do mlieka pridáme jablčný ocot, zamiešame a necháme chvíľu odstáť. V miske zmiešame múku, soľ, cukor, vanilku a premiešame. Do tejto zmesi pridáme mlieko a dôkladne premiešame, aby sa vytvorilo hladké cesto.

  2. 2

    Panvica musí byť rozpálená, aby sa vám s cestom dalo dobre pracovať. Panvicu teda rozpáľte na ohni, nalejte na ňu malé množstvo oleja, pridajte približne jednu naberačku cesta, to sa vám samo roztečie. Keď sa na ceste začnú tvoriť bublinky a okraje trochu stmavnú a upečú sa, otočte lievanec pozorne na opačnú stranu. Lievance prepečte a hotový odložte bokom. Ja som lievance pripravovala na miernom ohni, trvalo to trochu dlhšie, ale stálo to za to. Z uvedeného množstva mi vyšlo 8 stredne veľkých asi 0,5 cm hrubých lievancov. To zodpovedá približne 1 porcii pre väčšieho jedáka na obed alebo na malý dezert pre dvoch.

  3. 3

    K lievancom si pripravte horúce lesné ovocie. Mrazené ovocie dajte do hrnca, pridajte trstinový cukor podľa chuti, stačí ho fakt málo. A varte na miernom ohni, kým nebude horúce. Ovocie pustí šťavu, takže budete mať sladkú ovocnú polevu, ktorou si môžete lievance preliať. Mlsajte, sú výborné. Prajem vám dobrú chuť.

Diskusia k receptu

pbandjelly
nerozmyslas o tom, ze by si si zalozila blog? :D vazne, uz dlhsie sledujem tvoje recepty ("anonymne", kedze som sa regol len dnes) a paci sa mi, ze pecies velmi chutne jedla zo skvelych surovin a okrem toho mas uzasne fotky jedal. lievance som nemal uz veelmi dlho, takze najblizsie pripravim podla tvojho receptu:)
jenni
ahoj, blog je už konečne na svete :) postupne tam budem pridávať recepty, ktoré sa na vareche už objavili, ale s novými (dúfam že lepšími) fotkami, ktoré som fotila len nedávno, pribudnú aj nové recepty. veľmi pekne ďakujem za pozitívny komentár, aj k jedlu aj k fotkám, toto si veľmi cením. :)
vrbovcjanka
Zrovna minuly tyzden v sobotu som hladala takyto recept na spaldove lievance, no ziadny ma neoslovil tak ako tento :-) Buduce lievance budu podla tohto tvojho, som si ista ze budu vyborne, dakujem za krasny recept :-)
jenni
@pbandjelly neviem či sa to tu môže priamo propagovať, ale..v profile mám napísanú stránku, daj si ju vyhľadať , lebo keď na to klikneš, ten link sa tvári ako chybný a nedostupný..čiže nájdeš ma na sociálnej sieti a cez to sa dostaneš už na web :)
beatacsontosova
u nás teda lievance musia byť aspoň raz do týždňa, pravidelne ich robím piatky na raňajky, minule som v piatok nerobila lebo bol koláč, no drahý cez víkend štrajkoval, že on chce lievance na raňajky, veď v piatok neboli :-)dneska som spravila tieto, akurát mlieko som zamenila za klasické, boli - ako inak - výborné :-)
tokio
Vynikajúce a velmi chutné. Ďakujem za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia