Lievance s horúcim lesným ovocím (vegan)

Autor receptu: jenni

1-2
porcia
30-40 minút
príprava

Postup

  1. Banán si roztlačíme a zmixujeme s mliekom. Do mlieka pridáme jablčný ocot, zamiešame a necháme chvíľu odstáť. V miske zmiešame múku, soľ, cukor, vanilku a premiešame. Do tejto zmesi pridáme mlieko a dôkladne premiešame, aby sa vytvorilo hladké cesto.
  2. Panvica musí byť rozpálená, aby sa vám s cestom dalo dobre pracovať. Panvicu teda rozpáľte na ohni, nalejte na ňu malé množstvo oleja, pridajte približne jednu naberačku cesta, to sa vám samo roztečie. Keď sa na ceste začnú tvoriť bublinky a okraje trochu stmavnú a upečú sa, otočte lievanec pozorne na opačnú stranu. Lievance prepečte a hotový odložte bokom. Ja som lievance pripravovala na miernom ohni, trvalo to trochu dlhšie, ale stálo to za to. Z uvedeného množstva mi vyšlo 8 stredne veľkých asi 0,5 cm hrubých lievancov. To zodpovedá približne 1 porcii pre väčšieho jedáka na obed alebo na malý dezert pre dvoch.
  3. K lievancom si pripravte horúce lesné ovocie. Mrazené ovocie dajte do hrnca, pridajte trstinový cukor podľa chuti, stačí ho fakt málo. A varte na miernom ohni, kým nebude horúce. Ovocie pustí šťavu, takže budete mať sladkú ovocnú polevu, ktorou si môžete lievance preliať. Mlsajte, sú výborné. Prajem vám dobrú chuť.