Bezlepkové lievance
Lievance bez lepku
Autor receptu: novalim
15 porcií |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- V 3 dl vlažnej vody rozpustíme 1 PL cukru a
¼ kocky droždia. Prisypeme hotovú
palacinkovú zmes v prášku, pridáme štipku soli a metličkou alebo mixérom rozmiešame na hladké polotekuté cesto.
- Necháme na teplom mieste kysnúť asi ¾ hodinu (cesto minimálne zdvojnásobí objem).
- Na lievancovú panvicu dáme ½ lyžičky oleja do každej jamky, zohrejeme a naberačkou
dáme dávku vykysnutého lievancového cesta a pečieme z jednej strany na stredne silnom plameni asi 1 minútu.
- Keď cesto navrchu začne schnúť, prevrátime lievanec na druhú stranu a pečieme znovu asi 1 minútu, resp. do požadovaného stupňa upečenia.
- Upečené lievance potrieme džemom, posypeme tvarohom alebo inak naplníme (napr. orechami, ap.), pridáme tekutú čokoládu , šľahačku, sirup ap.
Táto dávka poskytne 14-16 lievancov veľkosti volského oka.
|