Foto: sladkacokolada
na 220 °C
Suroviny
75 g |
|
3 ks celé |
|
80 g |
|
10 g |
|
1 KL |
|
2 KL vlažná |
|
z 1/2 citróna |
|
krém: | |
200 ml |
|
30 g |
|
100 g |
|
150 g (margarín) |
|
2 PL |
|
50 g opražené a zomleté |
|
250 ml |
|
na dozdobenie |
|
na dozdobenie |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Oddelíme žĺtka od bielkov, citrón umyjeme, polovicu kory nastrúhame. Vyšľaháme bielky so štipkou soli, keď sú bielky tuhé, pridáme kryštálový cukor a došľaháme dotuha a do hladka. Žĺtky vymiešame s vodou a vanilkovým cukrom , prilejeme do snehu. Kypriaci prášok vmiešame do múky a pomaly primiešame do ušľahanej hmoty. Nakoniec primiešame nastrúhanú a očistenú citronovú koru. Do vymazanej formy maslom, nalejeme piškótovú hmotu.
-
2
Piškót upečieme vo vyhriatej rúre na 220°C / 10minút.
-
3
Na krém si uvaríme puding, necháme vychladnúť v celofáne, aby nechytil korku. Vychladnutý puding vyšľaháme s maslom, vmiešame vychladnuté opražené lieskovce a pridáme šťavu z citróna. (zabudla som fotiť postup, tak je to len tak zjednodušené). Krém navrstvíme na piškótový korpus.
-
4
Šľahačku vyšľaháme so stužovačom a pridáme na vrch torty.
-
5
Dozdobíme čokoládou a opraženými lieskovcami.
Diskusia k receptu