Lieskovcová torta so šľahačkou fotorecept

sladkacokolada - fotkasladkacokolada, 30. marca 2012
10 minút
na 220 °C

Suroviny

75 g
3 ks celé
80 g
10 g
1 KL
2 KL vlažná
z 1/2  citróna
krém:
200 ml
30 g
100 g
150 g (margarín)
2 PL
50 g opražené a zomleté
250 ml
 na dozdobenie
 na dozdobenie
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Oddelíme žĺtka od bielkov, citrón umyjeme, polovicu kory nastrúhame. Vyšľaháme bielky so štipkou soli, keď sú bielky tuhé, pridáme kryštálový cukor a došľaháme dotuha a do hladka. Žĺtky vymiešame s vodou a vanilkovým cukrom , prilejeme do snehu. Kypriaci prášok vmiešame do múky a pomaly primiešame do ušľahanej hmoty. Nakoniec primiešame nastrúhanú a očistenú citronovú koru. Do vymazanej formy maslom, nalejeme piškótovú hmotu.

    Lieskovcová torta so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Piškót upečieme vo vyhriatej rúre na 220°C / 10minút.

    Lieskovcová torta so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na krém si uvaríme puding, necháme vychladnúť v celofáne, aby nechytil korku. Vychladnutý puding vyšľaháme s maslom, vmiešame vychladnuté opražené lieskovce a pridáme šťavu z citróna. (zabudla som fotiť postup, tak je to len tak zjednodušené). Krém navrstvíme na piškótový korpus.

    Lieskovcová torta so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Šľahačku vyšľaháme so stužovačom a pridáme na vrch torty.

    Lieskovcová torta so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dozdobíme čokoládou a opraženými lieskovcami.

    Lieskovcová torta so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

23 komentárov k receptu
krasne dielo, si sikovna, ja take kremove nemam rada, ale chvalim aj tak, lebo je fakt pekna na pohlad, vyhrala si sa s nou a isto si niekto pochutil
pekná tortička, vyskúšam pridať citron robím podobnú plnku, len tie opečené lieskovce dávam hneď po uvarení do horúcej kaše
@sonulienka nie je to moje tajomstvo, je to fólia, ktorá sa dá kúpiť v cukrárskych potrebách, na ktorej sú rôzne vzory, ja som mala s vločkami Na tú foliu nanesieš čokoládu a po stuhnutí ju stiahneš z fólie a ten vzor sa odtlačí na čokoládu, povykrajuješ, alebo pokrájaš na rôzne ozdoby. Všetkým ďakujem za komentáre , aj za nahliadnutie:).

Pridaj komentár k receptu: