na 220 °C
Suroviny
| 75 g |
|
| 3 ks celé |
|
| 80 g |
|
| 10 g |
|
| 1 KL |
|
| 2 KL vlažná |
|
| z 1/2 citróna |
|
| krém: | |
| 200 ml |
|
| 30 g |
|
| 100 g |
|
| 150 g (margarín) |
|
| 2 PL |
|
| 50 g opražené a zomleté |
|
| 250 ml |
|
| na dozdobenie |
|
| na dozdobenie |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Oddelíme žĺtka od bielkov, citrón umyjeme, polovicu kory nastrúhame. Vyšľaháme bielky so štipkou soli, keď sú bielky tuhé, pridáme kryštálový cukor a došľaháme dotuha a do hladka. Žĺtky vymiešame s vodou a vanilkovým cukrom , prilejeme do snehu. Kypriaci prášok vmiešame do múky a pomaly primiešame do ušľahanej hmoty. Nakoniec primiešame nastrúhanú a očistenú citronovú koru. Do vymazanej formy maslom, nalejeme piškótovú hmotu.
-
2
Piškót upečieme vo vyhriatej rúre na 220°C / 10minút.
-
3
Na krém si uvaríme puding, necháme vychladnúť v celofáne, aby nechytil korku. Vychladnutý puding vyšľaháme s maslom, vmiešame vychladnuté opražené lieskovce a pridáme šťavu z citróna. (zabudla som fotiť postup, tak je to len tak zjednodušené). Krém navrstvíme na piškótový korpus.
-
4
Šľahačku vyšľaháme so stužovačom a pridáme na vrch torty.
-
5
Dozdobíme čokoládou a opraženými lieskovcami.









Diskusia k receptu