Lieskovcová torta so šľahačkou (fotorecept)

Autor receptu: sladkacokolada

10 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelíme žĺtka od bielkov, citrón umyjeme, polovicu kory nastrúhame. Vyšľaháme bielky so štipkou soli, keď sú bielky tuhé, pridáme kryštálový cukor a došľaháme dotuha a do hladka. Žĺtky vymiešame s vodou a vanilkovým cukrom , prilejeme do snehu. Kypriaci prášok vmiešame do múky a pomaly primiešame do ušľahanej hmoty. Nakoniec primiešame nastrúhanú a očistenú citronovú koru. Do vymazanej formy maslom, nalejeme piškótovú hmotu.
  2. Piškót upečieme vo vyhriatej rúre na 220°C / 10minút.
  3. Na krém si uvaríme puding, necháme vychladnúť v celofáne, aby nechytil korku. Vychladnutý puding vyšľaháme s maslom, vmiešame vychladnuté opražené lieskovce a pridáme šťavu z citróna. (zabudla som fotiť postup, tak je to len tak zjednodušené). Krém navrstvíme na piškótový korpus.
  4. Šľahačku vyšľaháme so stužovačom a pridáme na vrch torty.
  5. Dozdobíme čokoládou a opraženými lieskovcami.