Lieskovcová torta fotorecept

matavarecha - fotkamatavarecha, 3. februára 2011

recept je z relácie postav dom, zasaď strom. Je výborná !!!!

50-60 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
150  g
150 g
5
100  g
1 KL
100  g, nasekané
200  g, nasekana
 štipku
 štipku
Krém:
2 ks
2  ks
Poleva:
3 PL
1  ks




Postup

  1. 1

    Nožom nasekajte lieskovce a čokoládu. Dve polievkové lyžice nasekaných lieskovcov si odložte na posypanie torty. Maslo s cukrom a žĺtkami vymiešajte do peny, pridajte lieskovce zmiešané s čokoládou, múkou, štipkou mletej škorice a práškom do pečiva. Z bielkov si ušľahajte sneh, ktorý opatrne primiešajte do cesta. Na dno tortovej formy dajte kvapku oleja a už vopred vystihnutý kruh z papiera na pečenie. Okraje formy nemastite. Do takto pripravenej formy vylejte cesto, ktoré je trochu tuhšie a dajte do rúry piecť na 180 °C približne 50-60 minút. Vychladnutý korpus prerežete na polovicu, natrite vyšľahanou šľahačkou a prikryte druhou polovicou korpusu. Vo vodnom kúpeli si v miske zohrejte odložené tri polievkové lyžice smotany, do nej nalámte čokoládu na varenie a do hladka vymiešajte. Poleva má hustejšiu konzistenciu a s polievkovou lyžicou ju do kruhu porozotierajte na korpus a posypte sekanými lieskovcami.

  2. 2

    Maslo s cukrom a žĺtkami vymiešajte do peny

    Lieskovcová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridajte lieskovce zmiešané s čokoládou, múkou, štipkou mletej škorice a práškom do pečiva

    Lieskovcová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    sneh

    Lieskovcová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na dno tortovej formy dajte kvapku oleja a už vopred vystihnutý kruh z papiera na pečenie. Okraje formy nemastite. Do takto pripravenej formy vylejte cesto, ktoré je trochu tuhšie a dajte do rúry piecť na 180 °C približne 50-60 minút

    Lieskovcová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vychladnutý korpus prerežete na polovicu ja som pridala aj zavárané mandarínky ale môže byť aj iné ovocie

    Lieskovcová torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    natrite vyšľahanou šľahačkou

    Lieskovcová torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a prikryte druhou polovicou korpusu

    Lieskovcová torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    boky natriete zvyšnou šľahačkou

    Lieskovcová torta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Poleva má hustejšiu konzistenciu a s polievkovou lyžicou ju do kruhu porozotierajte na korpus a posypte sekanými lieskovcami.

    Lieskovcová torta (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    v reze

    Lieskovcová torta (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

pivonka
Verím, že je výborná. Toľko dobroty tam ide, bodaj by nebola. Hneď by som si dala.
cica2
krásna tortička a verím že aj výborná!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia