Foto: matavarecha
recept je z relácie postav dom, zasaď strom. Je výborná !!!!
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
150 g |
|
5 |
|
100 g |
|
1 KL |
|
100 g, nasekané |
|
200 g, nasekana |
|
štipku |
|
štipku |
|
Krém: | |
2 ks |
|
2 ks |
|
|
|
Poleva: | |
3 PL |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Nožom nasekajte lieskovce a čokoládu. Dve polievkové lyžice nasekaných lieskovcov si odložte na posypanie torty. Maslo s cukrom a žĺtkami vymiešajte do peny, pridajte lieskovce zmiešané s čokoládou, múkou, štipkou mletej škorice a práškom do pečiva. Z bielkov si ušľahajte sneh, ktorý opatrne primiešajte do cesta. Na dno tortovej formy dajte kvapku oleja a už vopred vystihnutý kruh z papiera na pečenie. Okraje formy nemastite. Do takto pripravenej formy vylejte cesto, ktoré je trochu tuhšie a dajte do rúry piecť na 180 °C približne 50-60 minút. Vychladnutý korpus prerežete na polovicu, natrite vyšľahanou šľahačkou a prikryte druhou polovicou korpusu. Vo vodnom kúpeli si v miske zohrejte odložené tri polievkové lyžice smotany, do nej nalámte čokoládu na varenie a do hladka vymiešajte. Poleva má hustejšiu konzistenciu a s polievkovou lyžicou ju do kruhu porozotierajte na korpus a posypte sekanými lieskovcami.
- 2
Maslo s cukrom a žĺtkami vymiešajte do peny
- 3
pridajte lieskovce zmiešané s čokoládou, múkou, štipkou mletej škorice a práškom do pečiva
- 4
sneh
- 5
Na dno tortovej formy dajte kvapku oleja a už vopred vystihnutý kruh z papiera na pečenie. Okraje formy nemastite. Do takto pripravenej formy vylejte cesto, ktoré je trochu tuhšie a dajte do rúry piecť na 180 °C približne 50-60 minút
- 6
Vychladnutý korpus prerežete na polovicu ja som pridala aj zavárané mandarínky ale môže byť aj iné ovocie
- 7
natrite vyšľahanou šľahačkou
- 8
a prikryte druhou polovicou korpusu
- 9
boky natriete zvyšnou šľahačkou
- 10
Poleva má hustejšiu konzistenciu a s polievkovou lyžicou ju do kruhu porozotierajte na korpus a posypte sekanými lieskovcami.
- 11
v reze
- 2
Diskusia k receptu