Foto: mojack
Jednoduché , známe suroviny a spôsob pečenia ale ...neobyčajná príprava cesta, ktorá ma zaujala a samozrejme som aj vyskúšala.
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto svetlé: | |
1 ks |
|
400 g |
|
250 g |
|
200 g |
|
Cesto tmavé: | |
3 ks |
|
180 g |
|
70 g |
|
1 - 1,5 PL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
Krém: | |
1 ks |
|
200 g |
|
250 g |
|
4 PL |
|
|
|
červená |
|
0,5 l |
|
Postup
-
1
Zo surovín si urobíme svetlé cesto . Vložíme do mrazničky.
-
2
Urobíme si krém: Z múky, cukru a mlieka uvaríme hustú kašu,
-
3
ktorú po vychladnutí vymiešame s maslom.
-
4
Tmavé cesto: Vajíčka vymiešam s cukrom,
-
5
pridám kakao, kyslú smotanu a 1 PL múky s práš. do pečiva.
-
6
Zamiešame.
-
7
Svetlé cesto vyberieme z mrazničky
-
8
a nastúhame do tmavého cesta.
-
9
Fotka sa veľmi nepodarila ale cesto som strúhala a občas som opatrne premiešala.
-
10
Cesto sa rozotrelo na plech
-
11
a upečené po 45 minútach pri 170 stupňoch.
-
12
Na vychladené cesto rozotrieme plnku,
-
13
poukladáme čučoriedky
-
14
a zalejeme červenou želatínou, ktorú si pripravíme podľa návodu.
-
15
Necháme stuhnúť a zaujímavý koláčik je na svete ( tanieri ) :-)))
Dakujem.