Lienka fotorecept

mojack - fotkamojack, 18. septembra 2014
Lienka (fotorecept)
Foto: mojack

Jednoduché , známe suroviny a spôsob pečenia ale ...neobyčajná príprava cesta, ktorá ma zaujala a samozrejme som aj vyskúšala.

20 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto svetlé:
1 ks
400 g
250 g
200 g
Cesto tmavé:
3 ks
180 g
70 g
1 - 1,5 PL
1 ČL
1 PL
Krém:
1 ks
200 g
250 g
4 PL
 červená
0,5 l




Postup

  1. 1

    Zo surovín si urobíme svetlé cesto . Vložíme do mrazničky.

    Lienka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Urobíme si krém: Z múky, cukru a mlieka uvaríme hustú kašu,

    Lienka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ktorú po vychladnutí vymiešame s maslom.

    Lienka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tmavé cesto: Vajíčka vymiešam s cukrom,

    Lienka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridám kakao, kyslú smotanu a 1 PL múky s práš. do pečiva.

    Lienka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zamiešame.

    Lienka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Svetlé cesto vyberieme z mrazničky

    Lienka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a nastúhame do tmavého cesta.

    Lienka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Fotka sa veľmi nepodarila ale cesto som strúhala a občas som opatrne premiešala.

    Lienka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Cesto sa rozotrelo na plech

    Lienka (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a upečené po 45 minútach pri 170 stupňoch.

    Lienka (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na vychladené cesto rozotrieme plnku,

    Lienka (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    poukladáme čučoriedky

    Lienka (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    a zalejeme červenou želatínou, ktorú si pripravíme podľa návodu.

    Lienka (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Necháme stuhnúť a zaujímavý koláčik je na svete ( tanieri ) :-)))

    Lienka (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

aszabka
Milý koláčik..a sú tie strúhanice v ceste chrumkavé, či zostanú po upečení v ceste mäkké??
mojack
Strúhanice v ceste zostanú po upečení v ceste mäkké .
darina57
este prosik kolko muky ide do tmaveho cesta?zabudla si napisat..ale v postupe si ju spomenula nevadi stava sa..len napis kolko tam mam dat dakujem...
ivav
lákavá, milá lakotinka...
gubics
Veľmi sa mi páči tento zákusok, je taký nevšedný, musím ho vyskúšať.
siskam
Okamžite ma zaujal, super. Prvý v poradí, ktorý bude piecť.
margaretka28
zase niečo originálne a neokukané, ale u teba ma to vobec neprekvapuje, vždy prídeš s niečim zaujímavým :-)
1x mojack
mojack
Do tmaveho som dala len 1PL muky. Dopíšem...
mojack
margaretka28, prekvapila si ma a dakujem . Źeby som rozmýšlala o daľšom recepte?

mesiar50
Zaujímavý pracovný postup,zákusok má svoj efekt a určite je aj veľmi dobrý.
mojack
je dobrý, ale nabudúce dám tenšie cesto.
danda3
Tak takýto som ešte nerobila, veľmi pekný a zaujímavý.♥
martamm
Nadhera uz na pohlad a postup je celkom jednoduchy, sikovna cukrarka, davam *****
mariamka
ako ratam, tak ratam, tie bodky dajako nesedia :)) ale kolac vydareny, ten efekt v ceste sa mi mimoriadne paci, skoro som myslela, ze burizony :)
mojack
..asi si budem musieť zopakovať biologiu...alebo matematiku? No čo už bolo to davno a asi som vtedy chýbala :-)))
Dakujem.
mojack
dakujem, idem piecť znova ale dam tvarohovu plnku aby bola menej maslova .
tiestos
Mňáááám,krásny koláčik...Vyzerá skvelo a určite tak aj chutí...zajtra pečiem,sa teším ako niekoho prekvapím :-)
slavnicanka
Dnes som piekla tento zákusok,ale mám asi väčší plech-cesto som mala veľmi nízke,nabudúce tmavé cesto z dupľovanej dávky.Ale bol fajn.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia