Lienka (fotorecept)
Autor receptu: mojack
Jednoduché , známe suroviny a spôsob pečenia ale ...neobyčajná príprava cesta, ktorá
ma zaujala a samozrejme som aj vyskúšala.
20 minút príprava |
45 minút na 170 °C |
Postup
- Zo surovín si urobíme svetlé cesto . Vložíme do mrazničky.
- Urobíme si krém:
Z múky, cukru a mlieka uvaríme hustú kašu,
- ktorú po vychladnutí vymiešame s maslom.
- Tmavé cesto:
Vajíčka vymiešam s cukrom,
- pridám kakao, kyslú smotanu a 1 PL múky s práš. do pečiva.
- Zamiešame.
- Svetlé cesto vyberieme z mrazničky
- a nastúhame do tmavého cesta.
- Fotka sa veľmi nepodarila ale cesto som strúhala a občas som opatrne premiešala.
- Cesto sa rozotrelo na plech
- a upečené po 45 minútach pri 170 stupňoch.
- Na vychladené cesto rozotrieme plnku,
- poukladáme čučoriedky
- a zalejeme červenou želatínou, ktorú si pripravíme podľa návodu.
- Necháme stuhnúť a zaujímavý koláčik je na svete ( tanieri ) :-)))