Lienka (fotorecept)

Autor receptu: mojack

Jednoduché , známe suroviny a spôsob pečenia ale ...neobyčajná príprava cesta, ktorá ma zaujala a samozrejme som aj vyskúšala.

20 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo surovín si urobíme svetlé cesto . Vložíme do mrazničky.
  2. Urobíme si krém: Z múky, cukru a mlieka uvaríme hustú kašu,
  3. ktorú po vychladnutí vymiešame s maslom.
  4. Tmavé cesto: Vajíčka vymiešam s cukrom,
  5. pridám kakao, kyslú smotanu a 1 PL múky s práš. do pečiva.
  6. Zamiešame.
  7. Svetlé cesto vyberieme z mrazničky
  8. a nastúhame do tmavého cesta.
  9. Fotka sa veľmi nepodarila ale cesto som strúhala a občas som opatrne premiešala.
  10. Cesto sa rozotrelo na plech
  11. a upečené po 45 minútach pri 170 stupňoch.
  12. Na vychladené cesto rozotrieme plnku,
  13. poukladáme čučoriedky
  14. a zalejeme červenou želatínou, ktorú si pripravíme podľa návodu.
  15. Necháme stuhnúť a zaujímavý koláčik je na svete ( tanieri ) :-)))