Levanduľový sirup s mätou a červenými ríbezľami
foodblog Medové motúzy, 26. júla 2022
Foto: Jana Štrbková
Zdroj: foodblog Medové motúzy
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vodu prevaríme a necháme ju úplne vychladnúť. Levanduľu aj mätu umyjeme a necháme vysušiť na mriežke. Kvety levandule a lístky mäty pridáme do studenej vody. Odšťavíme citrusy, šťavu pridáme do vody s bylinkami, premiešame varechou a necháme na chladnom mieste lúhovať 24 hodín.
- 2
Sirup precedíme do väčšieho hrnca.
- 3
Červené ríbezle umyjeme, odstopkujeme, rozmixujeme a cez gázu vyžmýkame do sirupu. Pridáme cukor, kyselinu citrónovú a povaríme 7 minút.
- 4
Fľaše aj uzávery vysterilizujeme a plníme do nich ešte vriaci sirup, ihneď uzavrieme a položíme na 10 minút vodorovne na stôl, aby sa sirup dotýkal uzáverov.
- 5
Skladujeme na chladnom mieste a spotrebujeme do niekoľkých týždňov.
Tiež sirup:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu