Levanduľový sirup s mätou a červenými ríbezľami
foodblog Medové motúzy, 26. júla 2022

Foto: Jana Štrbková
	                                    
Zdroj: foodblog Medové motúzy	                                
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Vodu prevaríme a necháme ju úplne vychladnúť. Levanduľu aj mätu umyjeme a necháme vysušiť na mriežke. Kvety levandule a lístky mäty pridáme do studenej vody. Odšťavíme citrusy, šťavu pridáme do vody s bylinkami, premiešame varechou a necháme na chladnom mieste lúhovať 24 hodín. 
- 2
Sirup precedíme do väčšieho hrnca. 
- 3
Červené ríbezle umyjeme, odstopkujeme, rozmixujeme a cez gázu vyžmýkame do sirupu. Pridáme cukor, kyselinu citrónovú a povaríme 7 minút. 
- 4
Fľaše aj uzávery vysterilizujeme a plníme do nich ešte vriaci sirup, ihneď uzavrieme a položíme na 10 minút vodorovne na stôl, aby sa sirup dotýkal uzáverov. 
- 5
Skladujeme na chladnom mieste a spotrebujeme do niekoľkých týždňov. Tiež sirup:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu