Foto: slavkabis
recept som našla náhodne na internete a keďže nám rastie krásna levanduľa, vyskúšala som urobiť sirup a okrem toho že je vynikajúci, má aj Zobraziť celý popisrecept som našla náhodne na internete a keďže nám rastie krásna levanduľa, vyskúšala som urobiť sirup a okrem toho že je vynikajúci, má aj pozitívne účinky: upokojuje nervovú sústavu, napomáha k zmierňovaniu podráždenia a nervozity, priaznivo vplýva na funkčnosť tráviacej a vylučovacej sústavy, podporuje prirodzené trávenie,......
porcia
Postup
-
1
Nazbierame si levanduľu a ostriháme (alebo natrháme) na drobno kvietky.
-
2
Kvietky vložíme do hrnca s vriacou vodou, pridáme cukor, stíšime plameň a miešame, kým sa cukor nerozpustí.
- 3
Pridáme kyselinu citrónovú a plátky citróna. Ja som citrón nemala, tak som dve "kyselky".
- 4
Hrniec prikryjeme čistou utierkou necháme lúhovať pri izbovej teplote dva dni. Macerát premiešame každý deň čistou vareškou.
- 5
Na tretí deň zlejeme sirup cez veľmi husté sitko alebo gázu do čistých nádob. Sirup skladujeme na chladnom a tmavom mieste.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
áno, je veľmi zvláštny, nie typický ale je výborný. môžem len odporučiť ☺
ahoj, bola tu už takáto otázka pred časom, v linku nájdeš odpoveď. U nás väčšinou pestujú úzkolistú, vyhľadaj si obrázky podľa názvu aj k tej druhej, aby si vedela. pekný deň! www.violette-garden.com/clanky/ako-varit-s-levandulou-2/...
ja pestujem oba druhy, tá nejedlá má tučnejšie listy a väčšie kvety, navrchu také motýlikovité, akoby dva lupene vyčnievali. Ak nekvitne, podobá sa na rozmarín. Jedlá má drobnejšie kvety aj listy, nie je taká kompaktná a vyzerá viac usušene by som povedala:-)
áno, to je tá jedlá, ďakujem za názornú ukážku:-)
ak budeš robiť, dúfam že budeš spokojná. ja ho pijem nielen kvôli chuti ale najmä kvôli dobru čo má v sebe ☺
Slávka