Ovocný dezert

Letný ovocný dezert

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do rozpáleného kastróla nasypeme cukor a necháme skaramelizovať. Do karamelu dáme škoricu, badián, maslo a rozmiešame ho. Keď sa karamel rozpustí, prilejeme vodu, ktorú necháme vyvariť, kým nezačne karamel hustnúť. Ochutíme brandy. Vložíme jahody, černice a čučoriedky, zamiešame a počkáme, kým karamel trochu vychladne. Potom pridáme maliny a ríbezle. Zo zmesi vyberieme škoricu a badián.
  2. Krém: Z bielkov s cukrom ušľaháme tuhý sneh a primiešame crème fraîche. Množstvo crème fraîche má byť objemovo rovnaké ako sneh z bielkov.
  3. Dlhé piškóty nalámeme na spodok misiek, na ne dáme ovocie s karamelom a na vrch krém, ktorý plynovou pištoľou na crème brûlée sprudka zapečieme. Ozdobíme čerstvým ovocím a mätou.
  4. Alternatívou k plynovej pištoli je zapiecť krém v rúre v režime pečenie zhora, na najvyššom stupni, ale misky musia byť čo najbližšie ku grilu v rúre.