Ovocný dezert
Letný ovocný dezert
Autor receptu: redakcia
Postup- Do rozpáleného kastróla
nasypeme cukor a necháme
skaramelizovať. Do karamelu
dáme škoricu, badián, maslo
a rozmiešame ho. Keď sa karamel rozpustí, prilejeme vodu, ktorú
necháme vyvariť, kým nezačne
karamel hustnúť. Ochutíme
brandy. Vložíme jahody, černice a čučoriedky, zamiešame
a počkáme, kým karamel
trochu vychladne. Potom pridáme maliny a ríbezle. Zo zmesi vyberieme škoricu a badián.
- Krém: Z bielkov s cukrom ušľaháme tuhý sneh a primiešame crème
fraîche. Množstvo crème fraîche má byť objemovo rovnaké ako sneh z bielkov.
- Dlhé piškóty nalámeme na spodok misiek, na ne dáme
ovocie s karamelom a na vrch krém, ktorý plynovou
pištoľou na crème brûlée
sprudka zapečieme. Ozdobíme
čerstvým ovocím a mätou.
- Alternatívou k plynovej
pištoli je zapiecť krém v rúre v režime pečenie zhora, na
najvyššom stupni, ale misky
musia byť čo najbližšie ku grilu v rúre.
|