Letné ovocné osvieženie

mandarin999 - fotkamandarin999, 17. júna 2015

Hoci receptov tohto typu je tu už dosť, i tak som sa rozhodla sem dať svoju verziu vynikajúcej letnej a osviežujúcej torty. Ak máte Zobraziť celý popisHoci receptov tohto typu je tu už dosť, i tak som sa rozhodla sem dať svoju verziu vynikajúcej letnej a osviežujúcej torty. Ak máte veľa ovocia a neviete čo s ním, do tejto tortičky je ako stvorené. Ja som ho použila dostatočne veľa - jednak je tým torta pestrejšia, skvele to vyzerá a v neposlednom rade i dokonale chutí. Tento recept je rýchly, jednoduchý a nenáročný.

20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

5 lyžíc
5 ks
5 lyžíc
5 lyžíc
5 lyžíc
1 téglik
250 ml
500 g
4 lyžice
2 balíčky
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ako prvé si urobíme cesto. Oddelíme si žĺtky od bielkov. Vyšľaháme žĺtky s 5-timi lyžicami práškového cukru - šľaháme aspoň 10 minút. Neskôr postupne zašľahávame na striedačku po lyžici olej s mliekom. Nakoniec ručne vareškou primiešame polohrubú múku (kypriaci prášok som nepoužila, pretože naposledy sa mi torta príliš nafúkla a musela som z nej odrezať) a vyšľahaný sneh z bielkov. Pri šľahaní snehu pridajte do bielkov troška soli. Pripravené cesto vylejeme na vymastenú alebo na papierom vyloženú tortovú formu. Toto je recept pre klasickú menšiu tortovú formu.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Ako prvé si vyšľaháme šlahačku so stužovačom, do ktorej pridáme 2 vanilkové cukry. Do vyšľahanej šlahačky pridáme téglik kyslej smotany a nakoniec do toho ručne vareškou vmiešame hrudkovitý tvaroh a práškový cukor podľa chuti. Plnku natierame na upečené a vychladnuté cesto.

  3. 3

    Teraz je tu rad na Vás - fantázii sa medze nekladú a preto si naukladajte rôzne druhy ovocia, ktoré máte radi, v rôznom množstve a pomere na tvarohovú zmes. Ovocie môže byť čerstvé či konzervované - je to len na Vás. Ja som použila čerstvé jahody, banán, čerešne, marhule, kiwi, konzervované mandarinky i konzervovaný ananás.

  4. 4

    Nakoniec si spravíme tortové želé (Dr. Oetker) pomocou vody a cukru - tak ako je písané v návode na zadnej strane balíčka, alebo tak, ako ho máte vo zvyku robiť. Taktiež i tu môžte experimentovať, spraviť si domáce želé z ovocnej šťavy, alebo pripraviť želé rôznych farieb. Ja som použila číre, aby ovocie lepšie vyniklo. Ovocie som zaliala jemnou vrstvou tortového želé, tortička sa krásne leska a ovocie zostalo krásne. A už stačí tortičku iba vložiť do chladničky a nechať aspoň 3 hodiny tuhnúť.

Diskusia k receptu

jozka2
Taketo mam velmi rada a s kopcekom dobrej zmrzliny,ale nemala by si byt taka skupa,ze nam ani v reze nedas sa pokochat a narobit vacsie chutky.5*
zdezda
Supiš pochúťka, určite ju na víkend urobím, no banán ani kiwi tam nedám. Radšej čerešne, maliny, jahôdky, ríbezle, prosto to, čo teraz fičí :-) Ďakujem, ukladám do kk.
hahaias
perfektný koláčik, len mala pripomienka - tých vajec asi 5 kusov a nie 5 lyžíc či....
1x radost
kukulienka71
pekná farebná, to ovocie si super naukladala:-) škoda, že si nedala fotku zboku alebo v reze, aby bolo vidieť ako je vysoká.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia