Letná vanilková torta (fotorecept)
Autor receptu: janka1710
Ľahký dezert na horúce letné dni :)
8 porcií |
30 minút príprava |
25 minút na 170 °C |
Postup
- Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme tuhý sneh.
- Žĺtky vymiešame s vanilkovým cukrom, arómou a vodou, postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.
- Do zmesi opatrne vmiešame sneh a cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypenej tortovej formy. Pečieme 25minút pri 170stupňoch.
- Upečený korpus potrieme džemom.
- Pripravíme si "krém": Smotanu na šľahanie vyšľaháme s vanilkovým cukrom vanilkovými semienkami dotuha. K šľahačke prišľaháme kyslé smotany a vylejeme na korpus.
- Na krém poukladáme ovocie a tortu dáme na chvíľku do chladničky. Zatiaľ si pripravíme želatínu podľa návodu a mierne vychladnutú ju vylejeme na tortu. Pred podávaním musí byť torta aspoň 4hodiny v chladničke.