Letná ryža ako sólovka so šalátom
Autor receptu: marsis
Tento recept som si vymyslela ako ľahké jedlo v lete, ale je rovnako dobrý aj ako príloha k mäsu.
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu drobno pokrájame, hodíme do teplého oleja, podusíme 3 minúty, pridáme na pásiky pokrájanú papriku, čili papričku zbavenú jadrinca (ak je paprika pikantná, čili vynecháme), umytú ryžu. Spolu opražíme, pridáme mletú papriku, soľ, oregano, tlačený cesnak, opäť dobre pomiešame, zalejeme vínom a vývarom, pridáme polovičky chery paradajok a na miernom ohni prikryté dusíme asi 15 minút.
Podávame s ľadovým šalátom ochuteným citrónom.
Môže sa pripravovať aj z obyčajnej ryže. Trik je v tom, že ryža nasiakne šťavu z papriky a paradajok. Vhodné aj pre delenú diétu.