Leopardie keksíky fotorecept

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 8. júna 2021

Aj keď možno vyzerajú komplikovane, v skutočnosti sa pripravujú jednoducho.

60 minút
príprava
11 minút
na 175 °C

Suroviny

550 g
1 ČL
200 g
250 g
1 ks
trocha
1 ČL
1 PL
štipka




Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín (okrem kakaa) spracujeme cesto. 2/3 cesta zabalíme do fólie a odložíme do chladničky. Teraz nasleduje tá zaujímavejšia časť. Cesto, ktoré nám ostalo opäť rozdelíme na dve časti. Jednu menšiu (1/3) a jednu väčšiu (2/3).

  2. 2

    Do menšej časti pridáme 1 PL holandského kakaa a dobre ho do cesta zapracujeme. To bude svetlejšie cesto. Do väčšej časti cesta pridáme čierne kakao a taktiež ho dobre zapracujeme do cesta. Obe cestá zabalíme do fólie a dáme do chladničky aspoň na 30 minút.

  3. 3

    Po odstátí cestá vyberieme z chladničky a najprv si pripravíme leopardie “škvrny”. Väčšie tmavšie cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a zo svetlejšieho urobíme valček s hrúbkou asi ako prst. Ten potom položíme na tmavšie cesto a zrolujeme ho.

    Leopardie keksíky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Túto rolku potom krájame na tenké kolieska, ktoré následne ukladáme na svetlé cesto, ktoré sme predtým taktiež rozvaľkali na hrúbku 0,5 cm. Valčekom pritlačíme a zľahka prejdeme po ceste, aby sa tmavé cesto dostalo do svetlého.

  5. 5

    Povykrajujeme kolieska, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 11 minút.

    Leopardie keksíky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Diskusia k receptu

mamec
Vyzerá to zaujímavo, ale čo so zvyškami cesta po vykrajovaní?
mamec
To som predpokladala, že si to nevyhodila, ale tie už asi nie sú také efektné :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia