Leopardie keksíky fotorecept
Foto: frommykitchendotcom
Aj keď možno vyzerajú komplikovane, v skutočnosti sa pripravujú jednoducho.
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Zo všetkých surovín (okrem kakaa) spracujeme cesto. 2/3 cesta zabalíme do fólie a odložíme do chladničky. Teraz nasleduje tá zaujímavejšia časť. Cesto, ktoré nám ostalo opäť rozdelíme na dve časti. Jednu menšiu (1/3) a jednu väčšiu (2/3).
- 2
Do menšej časti pridáme 1 PL holandského kakaa a dobre ho do cesta zapracujeme. To bude svetlejšie cesto. Do väčšej časti cesta pridáme čierne kakao a taktiež ho dobre zapracujeme do cesta. Obe cestá zabalíme do fólie a dáme do chladničky aspoň na 30 minút.
- 3
Po odstátí cestá vyberieme z chladničky a najprv si pripravíme leopardie “škvrny”. Väčšie tmavšie cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a zo svetlejšieho urobíme valček s hrúbkou asi ako prst. Ten potom položíme na tmavšie cesto a zrolujeme ho.
- 4
Túto rolku potom krájame na tenké kolieska, ktoré následne ukladáme na svetlé cesto, ktoré sme predtým taktiež rozvaľkali na hrúbku 0,5 cm. Valčekom pritlačíme a zľahka prejdeme po ceste, aby sa tmavé cesto dostalo do svetlého.
- 5
Povykrajujeme kolieska, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 11 minút.
- 6
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
eshop.oetker.cz/cs/produkty/cerne-kakao-70g...
Je to limitovaná edice, u nás se dá zatím koupit např. v Kauflandu.