Sušienky

Leopardie keksíky (fotorecept)

Autor receptu: frommykitchendotcom

Aj keď možno vyzerajú komplikovane, v skutočnosti sa pripravujú jednoducho.

60 minút
príprava
11 minút
na 175 °C

Postup

  1. Zo všetkých surovín (okrem kakaa) spracujeme cesto. 2/3 cesta zabalíme do fólie a odložíme do chladničky. Teraz nasleduje tá zaujímavejšia časť. Cesto, ktoré nám ostalo opäť rozdelíme na dve časti. Jednu menšiu (1/3) a jednu väčšiu (2/3).
  2. Do menšej časti pridáme 1 PL holandského kakaa a dobre ho do cesta zapracujeme. To bude svetlejšie cesto. Do väčšej časti cesta pridáme čierne kakao a taktiež ho dobre zapracujeme do cesta. Obe cestá zabalíme do fólie a dáme do chladničky aspoň na 30 minút.
  3. Po odstátí cestá vyberieme z chladničky a najprv si pripravíme leopardie “škvrny”. Väčšie tmavšie cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a zo svetlejšieho urobíme valček s hrúbkou asi ako prst. Ten potom položíme na tmavšie cesto a zrolujeme ho.
  4. Túto rolku potom krájame na tenké kolieska, ktoré následne ukladáme na svetlé cesto, ktoré sme predtým taktiež rozvaľkali na hrúbku 0,5 cm. Valčekom pritlačíme a zľahka prejdeme po ceste, aby sa tmavé cesto dostalo do svetlého.
  5. Povykrajujeme kolieska, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 11 minút.
  6. Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom