Sušienky
Leopardie keksíky (fotorecept)
Autor receptu: frommykitchendotcom
Aj keď možno vyzerajú komplikovane, v
skutočnosti sa pripravujú jednoducho.
60 minút príprava |
11 minút na 175 °C |
Postup
- Zo všetkých surovín (okrem kakaa) spracujeme cesto. 2/3 cesta zabalíme do fólie a odložíme do chladničky. Teraz nasleduje tá zaujímavejšia časť.
Cesto, ktoré nám ostalo opäť rozdelíme na dve časti. Jednu menšiu (1/3) a jednu väčšiu (2/3).
- Do menšej časti pridáme 1 PL holandského kakaa a dobre ho do cesta zapracujeme. To bude svetlejšie cesto. Do väčšej časti cesta pridáme čierne kakao a taktiež ho dobre zapracujeme do cesta.
Obe cestá zabalíme do fólie a dáme do chladničky aspoň na 30 minút.
- Po odstátí cestá vyberieme z chladničky a najprv si pripravíme leopardie “škvrny”.
Väčšie tmavšie cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a zo svetlejšieho urobíme valček s hrúbkou asi ako prst. Ten potom položíme na tmavšie cesto a zrolujeme ho.
- Túto rolku potom krájame na tenké kolieska, ktoré následne ukladáme na svetlé cesto, ktoré sme predtým taktiež rozvaľkali na hrúbku 0,5 cm. Valčekom pritlačíme a zľahka prejdeme po ceste, aby sa tmavé cesto dostalo do svetlého.
- Povykrajujeme kolieska, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 11 minút.
- Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom