Lekvárový koláč zo škvarkového cesta fotorecept
Foto: ancicka
45 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
1/2 l vlažné |
|
1 ks |
|
250 g mleté |
|
2 ks |
|
700 g |
|
1/2 dl |
|
2 PL |
|
2 ČL |
|
1 bal. |
|
(alebo marmeláda na naplnenei) |
|
na vymastenie plechu a potretie buchiet |
|
|
Postup
-
1
Klasickým spôsobom vypracovať cesto a nechať ho na teplom mieste vykysnúť. Po vykysnutí cesto prehniesť.
-
2
Vytvoriť z cesta 2,5 g guľky, nechať troška podkysnúť.
-
3
Každú potom rukou roztlačiť do kruhu a plniť lekvárom. Preložiť na polovicu, kraje potláčať a vytvorí sa polkruh.
-
4
Každý polkruh potrieť pred uložením na seba olejom, aby po upečení sa pekne oddeľovali. Ukladať ich na vymastený okruhlý plech dookola.
-
5
Do stredu tak isto dookola, až sa vytvorí pekná ružica. Vrch potrieť rozšľahaným žĺtkom a posypať semienkami. Upiecť.
-
6
Dobrú chuť!
@izka ,máš pravdu ,že to je fantastické.Pozdravujem.