Lekvárový koláč zo škvarkového cesta (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

45 minút
príprava
20-25 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Klasickým spôsobom vypracovať cesto a nechať ho na teplom mieste vykysnúť. Po vykysnutí cesto prehniesť.
  2. Vytvoriť z cesta 2,5 g guľky, nechať troška podkysnúť.
  3. Každú potom rukou roztlačiť do kruhu a plniť lekvárom. Preložiť na polovicu, kraje potláčať a vytvorí sa polkruh.
  4. Každý polkruh potrieť pred uložením na seba olejom, aby po upečení sa pekne oddeľovali. Ukladať ich na vymastený okruhlý plech dookola.
  5. Do stredu tak isto dookola, až sa vytvorí pekná ružica. Vrch potrieť rozšľahaným žĺtkom a posypať semienkami. Upiecť.
  6. Dobrú chuť!