Lekvárový koláč zo škvarkového cesta (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
45 minút príprava |
20-25 minút na 180-200 °C |
Postup- Klasickým spôsobom vypracovať cesto a nechať ho na teplom mieste vykysnúť. Po vykysnutí cesto prehniesť.
- Vytvoriť z cesta 2,5 g guľky, nechať troška podkysnúť.
- Každú potom rukou roztlačiť do kruhu a plniť lekvárom. Preložiť na polovicu, kraje potláčať a vytvorí sa polkruh.
- Každý polkruh potrieť pred uložením na seba olejom, aby po upečení sa pekne oddeľovali. Ukladať ich na vymastený okruhlý plech dookola.
- Do stredu tak isto dookola, až sa vytvorí pekná ružica. Vrch potrieť rozšľahaným žĺtkom a posypať semienkami. Upiecť.
- Dobrú chuť!
|