Foto: margaretka28
Recept na tento koláč je starý,mám ho ešte po babke. Najlepšie chutí dva-tri dni odležaný, samozrejme len v prípade, že vám toľko vydrží, čo Zobraziť celý popisRecept na tento koláč je starý,mám ho ešte po babke. Najlepšie chutí dva-tri dni odležaný, samozrejme len v prípade, že vám toľko vydrží, čo sa u nás často nestáva :-)
Suroviny
450 g |
|
100 g |
|
20 g |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
250 g |
|
1 ks (na potretie) |
|
100 g (na posypanie) |
|
1 ks (na posypanie) |
|
Plnka: | |
|
|
|
Postup
-
1
Do šálky som si pripravila droždie rozmiešané s lyžičkou cukru a zaliala som ho mliekom. Na dosku som preosiala múku, pridala cukor, žltok, pokrájané maslo a nakoniec kvások.
-
2
Zamiesila som hladké cesto, plech som potrela maslom a pripravila som si slivkový lekvár.
-
3
Cesto som rozdelila na tri časti a postupne rozvaľkala.
-
4
Rozvaľkané cesto som preložila na plech, potrela slivkovým lekvárom, rozmiešaným s trochou rumu a priložila som druhé cesto, to som som rovnako potrela lekvárom a priložila som tretie cesto.
-
5
Vrchné cesto som potrela rozšľahaným bielkom a posypala sekanými orechami, zmiešanými s vanilkovým cukrom.
-
6
Koláč som piekla v rúre vyhriatej na 200 stupňov, kým nezružovel a kraje cesta sa neoddelili od plechu.
-
7
@douglas, posielam Ti aj krokusy, margaretky mi budú kvitnúť až v júni :-)
-
8
fialové
-
9
žlté
-
10
biele
mas ho ukazkovy, posli kusok :-)
PS: Ja osobne povazujem kvetinky-margarety za najpriatelskejsie kvetiny na svete, hned po nich drzia si svoje miesto zlte krokusy ;).
takýto podobný, ale s ríbezľovým lekvárom a tiež nemal chybu.
A takto si hniezdia na nasej zahrade...
@hubat á, @marikafil ,@valeri , dakujem za pochvalné komentáre :-)
Takéto my ľúbime, ďakujem zaň :-)