Lekvárové toliariky (fotorecept)
Autor receptu: pekajka
Keď už máme tie Vianoce, tak vypekám takéto dobroty, ktoré rozvoňajú dom a ešte sa k
tomu aj rýchlo zjedia. A ďalšia výhoda - veľmi rýchlo upečené a ich prípravu zvládne aj
začiatočník. Nech sa páči, recept. Sú naozaj výborné, u nás sa po nich len tak
zaprášilo.
35 porcií |
10 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Múku zmiešame a cukrom, pridáme uvarené vaječné žĺtka, šťavu a kôru z chemicky neošetreného citróna a maslo. Vypracujeme cesto.
- Z cesta tvarujeme guličky (asi 2,5 cm) a kladieme ich na plech vymazaný maslom. Do každej guličky zatlačíme prst.
- Každú guličku potrieme bielkom a obalíme v rozdrvených mandliach. Uložíme ich na plech.
Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 15 minút. Ale sledujte si to, lebo naša rúra je veľmi špeciálna a nikto sa v nej nevyzná. Sledujte ich a vyberte, keď na povrchu začnú hnednúť.
- Po upečení vyzerajú takto. Do vychladnutých toliarikov dávkujeme lekvár. Môžeme ich ešte posypať mandľami, ak nám zostali. Hotovo.
- Takto som si ich vianočne naaranžovala. Dobrú chuť a krásne sviatky prajem každému!