Lekvárové toliariky (fotorecept)

Autor receptu: pekajka

Keď už máme tie Vianoce, tak vypekám takéto dobroty, ktoré rozvoňajú dom a ešte sa k tomu aj rýchlo zjedia. A ďalšia výhoda - veľmi rýchlo upečené a ich prípravu zvládne aj začiatočník. Nech sa páči, recept. Sú naozaj výborné, u nás sa po nich len tak zaprášilo.

35
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku zmiešame a cukrom, pridáme uvarené vaječné žĺtka, šťavu a kôru z chemicky neošetreného citróna a maslo. Vypracujeme cesto.
  2. Z cesta tvarujeme guličky (asi 2,5 cm) a kladieme ich na plech vymazaný maslom. Do každej guličky zatlačíme prst.
  3. Každú guličku potrieme bielkom a obalíme v rozdrvených mandliach. Uložíme ich na plech. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 15 minút. Ale sledujte si to, lebo naša rúra je veľmi špeciálna a nikto sa v nej nevyzná. Sledujte ich a vyberte, keď na povrchu začnú hnednúť.
  4. Po upečení vyzerajú takto. Do vychladnutých toliarikov dávkujeme lekvár. Môžeme ich ešte posypať mandľami, ak nám zostali. Hotovo.
  5. Takto som si ich vianočne naaranžovala. Dobrú chuť a krásne sviatky prajem každému!