Lečo so smotanou (fotorecept)

Autor receptu: svetlana9

Iný kraj,iný mrav, sto ľudí, sto chutí - takéto lečo varia v okrese Veľký Krtíš, tiež som bola prekvapená - ale teraz patrí medzi moje obľúbené jedlá.

5-6
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny podľa zoznamu. Papriku nakrájame na rezance a paradajky na mesiačiky.
  2. Keď je cibuľa do sklovita upražená, pridáme papriku, podlejeme vodou - asi 2 dcl. Asi po 10 minútach pridáme paradajky. Dusíme ďalej.
  3. Pripravíme si smotanu na zátrepku - rozbijeme do nej vajce, pridáme 2 lyžičky hladkej múky, dobre zamiešame a vlejeme do leča.
  4. Dobre rozmiešame, necháme prevrieť asi 5 minút a hotovo. Podávame s chlebom, alebo nakrájanými rožkami, ktoré polejeme lečom. Dobrú chuť!